Mike Tyson je spreman za borbu kojoj se svi potajno nadaju, ali traži milijardu dolara za istu!

Jake Paul u ringu sa slavnim bokserom?

Mike Tyson je spreman za borbu kojoj se svi potajno nadaju, ali traži milijardu dolara za istu!

E. Škorić

Mike Tyson je u svom Hitboxin podcastu otkrio da bi se mogao boriti protiv Jakea Paula, popularnog YouTubera, no zahtijeva ogroman novac.

Mike Tyson imao je 56 profesionalnih borbi u ringu, od kojih je 50 pobijedio. Slavni američki bokser je s pozornice otišao 2005. godine nakon što je pobijedio Kevina McBridea. 15 godina kasnije Tyson je bio u iskušenju revijalne borbe s Royom Jonesom Juniorom tokom koje je impresionirao fanove svojom fizičkom pripremljenošću i udarcima koji su sve njegove fanove vratili u ona "stara dobra vremena".

Iako ima 55 godina, i dalje izaziva strast i euforiju među navijačima, a već se govori o njegovom sljedećem revijalnom dvoboju. On je u podcastu Hitboxin otkrio da bi se mogao boriti protiv Jakea Paula, naravno ako se svi njegovi financijski zahtjevi ispune.

"Nemam novaca, pa gdje je je*eni ugovor? Ne znam ništa o tome (eventualnoj borbi), vidio sam ga samo na jednoj zabavi i nije mi rekao ništa u vezi toga. To samo čujem od tebe. No, bit će jako skupo. Trebat će milijardu dolara da bih se ponovo borio", rekao je Tyson voditelju.

Sredinom januara ove godine je britanski "The Sun" objavio da su Mike Tyson i Jake Paul pred finalizacijom ugovora za revijalnu borbu u Las Vegasu.

"Duel bi im mogao donijeti ukupno 49 miliona dolara. Borba - u sustavu pay-per-view - održat će se krajem 2022. gpdine", objavile su novine.

Jake Paul je vrlo poznati YouTuber s preko 20 miliona pretplatnika. Amerikanac se trenutno može pohvaliti omjerom 4-0 u profesionalnom boksu i, između ostalog, dvije pobjede protiv Tyrona Woodleya, bivšeg UFC prvaka u poluteškoj kategoriji.

Mike Tyson upoznao je Jakea Paula u novembru 2020. kada su se obojica borili na istom događaju. 55-godišnjak se tada suočio s Royem Jonesom Juniorom, dok je YouTuber nokautirao Natea Robinsona.

Posljednjih mjeseci Tyson se također trebao boriti protiv Evandera Holyfielda i Lennoxa Lewisa , ali u konačnici ništa nije bilo od toga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi