Poznati borac nudi priliku transrodnim muškarcima da se dokažu protiv njega: "Pokažite ta m**a"
Jake Shields spreman je za borbu protiv desetorice transrodnih muškaraca u istom trenutku (Foto: Instagram)

Jedan je izazov prihvatio

Poznati borac nudi priliku transrodnim muškarcima da se dokažu protiv njega: "Pokažite ta m**a"

Midhat Šljivak

MMA borac Jake Shields (44) ponudio je svim transrodnim borcima da se okušaju u borbi protiv njega. Amerikanac odluku o promjeni spola smatra bolesnom i ponudio je borbu svakom ko želi kako bi mu pokazali da imaju m**a.

Jake Shields spreman je da se suoči s transrodnim muškarcima. Poslao je javno ponude za borbu, spreman je da se bori i s desetoricom, no ostao je razočaran.

"Milion pregleda i nijedan transrodni muškarac nije istupio i prihvatio moj izazov. Počinjem misliti kako nemaju m**a da se bore sa mnom", napisao je 44-godišnji borac.

Nakon ovih riječi oglasio se hrvač Mack Beggs. On je također promijenio spol u prošlosti i spreman je prihvatiti izazov Jakea Shieldsa.

"Učinit ćemo ovo zvaničnom prozivkom. Jake Sheilds - prihvatam tvoju ponudu. Ponuda nije 10 na jedan već ćeš se boriti protiv desetorice iste večeri, jedan na jedan".

Oglasi

"Tražio si nekog transrodnog borca. I evo ga. Svi misle da se za*ebavamo sa svijetom, ali evo nas i uvijek ćemo biti tu", rekao je Mack Beggs i zatim je dodao.

"Sje*at ćemo te. Lično ću te ja sje*ati Jake Shields", poruka je Beggsa koju je poslao nekadašnjem UFC borcu.

Shields je ovaj izazov prihvatio. Detalji oko potencijalne borbe finalizirat će se u narednom periodu i sigurno će ovaj obračun privući ogromnu pažnju.

Beggs je u prošlosti bio žena. Ipak, odlučio se prije nekoliko godina na promjenu spola, no po NCAA pravilima morao je ostati u kategoriji žena gdje se ranije takmičio.

Jake Shields je poznato lice iz MMA sporta. Borio se u velter i srednjoj kategoriji i majstor je brazilske jiu-jitse.

U profesionalnoj karijeri je ovaj 44-godišnji borac odradio 46 borbi ima 33 pobjede uz 11 poraza, jednog neriješenog i jednog no contest meča.

Nekadašnji je šampion Strikeforcea u srednjoj kategoriji, imao je neuspješan napad na velter titulu UFC-a protiv Georgesa St-Pierrea, a u karijeri je dobijao velika imena kao što su Dan Henderson, Robbie Lawler, Tyroon Woodley...

Top Komentari

jassony
I onda se pitamo zasto anomalije u drustvu, zasto vrsnjacko nasilje, ubistva pa dokle idu bolesne lobanje da ovo bude vijest i nesto vrijedno paznje na sportskom portalu ccc
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi