Borcu eksplodiralo uho u borbi - Scene su uznemirujuće

Borcu eksplodiralo uho u borbi - Scene su uznemirujuće

Midhat Šljivak
Teme:

Borac Jose Penaloza doživio je tešku povredu uha tokom borbe s Dorianom Ramosom na UWC 43 eventu u meksičkoj Tijuani. Sudac je prekinuo meč kada je vidio krv iz uha i Ramos je slavio pobjedu tehničkim nokautom.

Povrede u MMA svijetu su mnogobrojne. Dosta je lomova, podliva, kidanja mišića, ligamenata i drugog, ali ono što se desilo Jose Penalozi je zaista nevjerovatno.

Njemu je u borbi protiv Doriana Ramos puklo uho. Odjednom je eksplodiralo, krv se rasula po oktagonu i sudija nije imao druge opcije nego da prekine borbu.

Scene su uznemirujuće. Nisu one za svačiji želudac i ko ne može podnijeti krv, najbolje je i da ne gleda snimak s borbe.

Penaloza je i prije borbe imao takozvano  hrvačko uho. To je deformacija u kojoj se tečnost nakuplja u ušima tokom treninga hrvanja i zna napraviti probleme borcima.

Oglasi

Ovaj borac je usred borbe došao u problem. Uho mu je doslovno eksplodiralo, a koliko je sve bilo ozbiljno govori i reakcija jednog od komentatora.

"O moj Bože, puklo je, zaustavite borbu", vikao je on, a sudija je to odmah i učinio.

Ramos je na kraju do pobjede došao tehničkim nokautom. Definitivno nije očekivao da će to biti baš na ovakav bizaran način.

Penalozi je ovo drugi poraz u petom meču. Ostvario je tri pobjede, ali teško da će u budućnosti uspjeti napraviti previše od prosječnih organizacija.

S druge strane Dorianu Ramosu je ovo šesta pobjeda u sedmom meču karijere.

Top Komentari

Bajernovac
Koje sranje i ovo se naziva sportom
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti