JDS nokautirao Tuivasu i najavio povratak na tron
Brazilski udarač stigao je do 20. pobjede u karijeri i najavljuje povratak šampionskog pojasa

UFC Adelaide

JDS nokautirao Tuivasu i najavio povratak na tron

M. Šljivak

Junior Dos Santos pobijedio je sinoć u Adelaideu australskog borca Taija Tuivasu tehničkim nokautom u drugoj rundi.


Nekadašnji prvak teške kategorije imao je pred sobom žestokog udarača koji je imao perfektan omjer od 8-0, ali JDS je pokazao zašto je jedan od najboljih MMA teškaša koji su se ikada pojavili.

JDS je u drugoj rundi uspio da završi neugodnog Australca oji je imao periode dobre borbe, a nakon pobjede Dos Santos je najavio povratak na tron.

"Znao sam da je tip čvrst, ali imam snagu u rukama i mogu nokautirati bilo koga. Želim bilo koga za naredni meč. Ne biram protivnike, ali mislim da bi revanš sa Alistairom Overeemom bio jako dobar", rekao je JDS.

Overeem je prije tri godine nokautirao Dos Santosa u drugoj rundi i sigurno da sada Brazilac želi osvetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi