Legendarni Van Damme je ušao o oktagon sa šampionom, ubrzo je plakao i molio za oprost!

Čuvena scena

Legendarni Van Damme je ušao o oktagon sa šampionom, ubrzo je plakao i molio za oprost!

A. Čaušević

Čuveni belgijski glumac Jean-Claude Van Damme je jedan od najpoznatijih glumaca akcionih filmova sa izraženim borilačkim vještinama. Osim što je glumac on je još MMA borac i režiser, dok je u djetinjstvu trenirao i karate. 

Svjetsku slavu je stekao glumeći u nizu filmova kao što su Univerzalni vojnik, Kickboxer, Timcop, Street Fighter i mnogi drugi. Ovaj 62-godišnjak je već neko vrijeme u zasluženoj penziji.

Prije duže od četiri godine Van Damme je posjetio teretanu u kojem je trenirao bivši UFC šampion Cody Garbrandt i njegovog društvo.

Nakon što su počeli sparingovanje stvari su krenuli pogrešnim putem te je Van Damme nogom u zube udario Garbrandta. Ubrzo nakon toga je molio za oprost.

"Nekoliko sam puta sam se suočio Jean-Claudeom i sviđa mi se. Ali upravo sam izgubio naslov, a moji prijatelji su ga noć ranije izveli u provod", prisjetio se Garbrandt te nastavio:

"Kasnio je i mislim da se znojio od alkohola. Kad sam rekao da sam spreman za sparing, rekao je: 'Prvo ćemo se istenuti'. Počeo mi je rastezati noge na pogrešnim mjestima i znojio se po meni. Trčao je okolo, sav uzbuđen..."

Oglasi

"Njegova je peta pala tačno, i izbila mi je zube. Čuo sam da je to već radio s drugim borcima, bio sam jako iznerviran i krenuo sam da izađem Zatim je pao na koljena i počeo plakati."

Garbrandt je u takvoj situaciji mogao dokrajčiti Van Dammea, ali se strpio i pokazao veliko poštovanje prema čuvenom glumucu i nekoliko decenija starijoj osobi.

"Imao sam suze u očima jer sam se bojao da me Garbrandtov tim više neće htjeti i onda neću moći trenirati", pravdao se Van Damme te nastavio:

"U dojou, kad povrijedite nekoga u staro japansko vrijeme, morate kleknuti i tražiti oprost. Učinio sam to jer je Cody šampion."

Američki MMA borac trenutno ima učinak od 12 pobjeda i pet poraza. Posljednji put u oktagonu je bio u decembru 2021. godine kada je izgubio od Novozelanđanina, Kaia Kara-Francea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi