Ništa od velike borbe: Jones tražio nestvarnu cifru za meč sa Ngannouom

Lewis će u oktagon u meču za titulu

Ništa od velike borbe: Jones tražio nestvarnu cifru za meč sa Ngannouom

M. Šljivak

Francis Ngannou neće braniti pojas UFC prvaka teške kategorije protiv Jona Jonesa.

Nakon što je Predator nokautirao Stipu Miočića u borbi za pojas, prozvao je Jonesa koji se već mjesecima sprema za debi u teškoj kategoriji.

Bones je bio voljan da prihvati meč za teškašku titulu, no nekadašnji šampion poluteške kategorije tražio je od UFC-a ogromnu cifru.

Nakon Ngannouove pobjede je poručio Whiteu da mu 'pokaže lovu', a White je istakao da je cifra koju Jones traži prevelika.

"Pokušali smo završiti sa Jonom, ali morali smo ići dalje jer realno, Derrick Lewis je čovjek koji zaslužuje borbu protiv Francisa Ngannoua", rekao je White.

Oglasi

Prvi čovjek UFC-a je otkrio i koliko novca je Jones tražio za meč protiv prvaka teške kategorije.

"Jones želi garantovanih 30 miliona dolara, ali to tako ne funkcioniše. Svi ovi momci imaju procenat od prodaje TV prijenosa. Tako se vodi ovaj posao i tako se sprječava bankrot", poručio je White.

Tako ćemo umjesto spektakla između Jonesa i Ngannoua u narednim mjesecima ponovo u oktagonu gledati Lewisa i Ngannoua, koji su u julu 2018. godine odradili jednu od najdosadnijih borbi u povijesti.

Tada je Lewis uspio da pobijedi Ngannoua na bodove i mnogi vjeruju da upravo Crna zvijer može zaustaviti Predatora i njegove razorne udarce.

Ngannou je u karijeri na omjeru 16-3 i u nizu je pet pobjeda nakon poraza od Lewisa koji ima četiri uzastopne pobjede i omjer od 25-7-1.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CN3tSKLF4gP/[/instagram]

Jones je sa druge strane u karijeri doživio samo jedan poraz (26-1-1), ali mnogi ga smatraju neporaženim jer je od Matta Hamilla izgubio diskvalifikacijom zbog nelegalnih laktova.

Top Komentari

Babuka1
Dopingovani.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi