Jon Jones se ponovo izvukao uz simboličnu kaznu

Četiri dana kućnog pritvora

Jon Jones se ponovo izvukao uz simboličnu kaznu

Midhat Šljivak

UFC prvak poluteške kategorije Jon Jones (32) priznao je krivicu za vožnju u pijanom stanju.

Jones je nedavno uhapšen pijan i sa oružjem u automobilu, ali usprkos svemu UFC šampion se ponovo izvukao bez odlaska u zatvor.

Nagodio se 32-godišnji borac sa tužiteljem, priznao je krivicu, a sud mu je odredio simboličnu kaznu. Četiri dana kućnog pritvora i godinu dana uslovne kazne.

Također, UFC zvijezda će biti kažnjena sa 500 dolara, a automobil će mu se ugraditi alkotester koji će mu onemogućiti upravljanje automobilom ako je pod utjecajem alkohola.

Jones je u prošlosti imao zaista ogroman broj prekršaja. 2012. godine je po prvi put vozio pijan, a zatim je 2015. godine pobjegao s mjesta nesreće u kojoj je povrijedio trudnu ženu.

I tada je UFC šampion uspio da se izvuče, a mnogi tvrde da ga je ovog puta zatvora spasio koronavirus koji je poprilično poremetio apsolutno sve u svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi