Jon Jones se vraća!

Nakon 15 mjeseci

Jon Jones se vraća!

Midhat Šljivak

Jedna od najvećih zvijezda UFC-a Jon Jones vraća se u oktagon.

Ono što se danima unazad špekulisalo danas je dobio i konačnu potvrdu. Jones se vraća na UFC 232 eventu 29. decembra u Las Vegasu, a to je potvrdio njegov trener Mike Winkeljohn.

Povratnička borba biće zaista žestoka. Jon će se naći u oktagonu protiv Alexandera Gustafssona kojeg je 2013. godine u fantastičnoj borbi pobijedio u borbi za naslov prvaka poluteške kategorije.

Upravo bi taj pojas mogao biti u igri za ovaj meč. UFC je najavio kako će se prvak teške i poluteške kategorije Daniel Cormier morati odreći jednog pojasa, a kako on čeka narednu godinu i borbu protiv Brocka Lesnara, izvjesno je da će se odreći titule u poluteškoj.

Sigurno je da će povratnički meč Jonesa nakon suspenzije od 15 mjeseci izazvati veliku pažnju, a dobio je i pravog protivnika protiv kojeg se ne može opustiti.

Jones u karijeri nikada nije izgubio meč. Iako je na omjeru od 21-1-1 meč protiv Matta Hamilla je također dobio, ali je nekim čudom diskvalifikovan zbog nelegalnih laktova i to mu je na kraju upisan kao poraz.

Posljednji meč iz 2017. godine kada je po drugi put savladao Daniela Cormiera je zbog pada na doping testu označen kao no contest.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi