Jon Jones želi borbu protiv Stipe Miočića: Ne bih se iznenadio da se dogodi u 2020. godini...

Jedna od najvećih UFC zvijezda

Jon Jones želi borbu protiv Stipe Miočića: Ne bih se iznenadio da se dogodi u 2020. godini...

Jedna od najvećih UFC zvijezda današnjice Jon Jones otkrio je da je u septembru mjesecu tražio od vlasnika UFC-a Dane Whitea borbu protiv Stipe Miočića za prvaka teške kategorije. 

On je o tome pričao na press konferenciji pred UFC 247 Event na kojem će početkom februara naredne godine ponovo braniti titulu, ovog puta protiv neporaženog Dominicka Reyesa.

Ipak, White mu nije ispunio želju jer je želio vidjeti i treći okršaj Miočića i Daniela Dormiera.

"Želio sam borbu protiv Stipe Miočića. Mislio sam da bi se to moglo realizirati, no UFC se odlučio za trilogiju Miočića i Daniela Cormiera. Bio sam spreman otići u tešku kategoriju i potući se s velikim momcima", otkrio je Jones koji važi za vjerovatno najboljeg MMA borca današnjice.

Iako mu White za sada nije ispunio želju, Jones vjeruje da će se borba između njega i Miočića dogoditi u 2020. godini.

"Ne bih se iznenadio da se to dogodi u 2020. godini", kazao je on.

Objasnio je i zašto želi preći u tešku kategoriju.

"Nakon pobjede protiv Thiaga Santosa odlučio sam da želim otići u tešku kategoriju i u njoj zabavljati MMA fanove. Uvijek sam se dobro hrvao s momcima kao što su Andrej Arlovski, Alistair Overeem ili moj brat (igrač NFL-a). Moja prednost u usporedbi s ostalim teškašima bila bi to što sam pokretljiviji i raznovrsniji. Niko u toj diviziji ne radi kružne udarce nogom, leteća koljena i takve stvari", priča Jones.

Inače, ovaj 32-godišnjak je u karijeri na omjeru od 25 pobjeda i jednog poraza. Posljednji meč odradio je ljetos kada je u pet rundi pobijedio Thiaga Santosa.

Kada je riječ o trećoj borbi Cormiera i Miočića, ona još uvijek nije zvanično potvrđena, ali vjeruje se da će biti održana na proljeće ili ljeto naredne godine.

Top Komentari

ragnarrsonn
Ufff spektakl
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi