Još jedna UFC legenda pala na doping testu

Problemi za Fabricija Werduma

Još jedna UFC legenda pala na doping testu

M. Šljivak

Nekadašnji UFC prvak Fabricio Werdum pao je na doping testu.

Istog dana kada je potvrđena njegova borba protiv Alekseija Oleinika, USADA je objavila kako je Werdum bio pozitivan na doping testu obavljenom prije mjesec dana.

Međutim, USADA nije potvrdila o kojoj supstanici se radi, ali je 40-godišnji borac samo jedan u nizu onih koje je ova anti-doping agencija testirala pozitivno.

Borba protiv Oleinika još uvijek nije službeno otkazana. Werdum će proći kroz dodatne testove, a bivši UFC šampion će vjerovatno biti pod privremenom suspenzijom.

Werdum je UFC prvak postao 2015. godine nakon što je pobijedio Caina Velasqueza u Meksiku, ali je godinu dana kasnije naslov izgubio od današnjeg vladara teške kategorije Stipe Miočića.

Brazilac je u karijeri odradio 32 borbe, 23 je dobio, osam izgubio, a jedna je proglašena nevažećom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi