'Bitka za Britaniju"  je dogovorena!

Joshua prihvatio uslove

'Bitka za Britaniju" je dogovorena!

E. Oštraković

Antony Joshua potvrido je da je dogovorio podjelu od 60 naprema 40 sa Tysonom Furyjem pred potencijalnu borbu 3. decembra.

Svi prezentovani uslovi prihvaćeni su prošlog petka, ali je komunikacija obustavljena nakon smrti Kraljice Elizabet II.

Tako će 60 posto zarade pripasti Tysonu Furyju od borbe od koje se očekuje da će zaraditi najviše u hisotriju boksa u Britaniji.

"Mogu potvrditi u ime Anthonyja Joshue da je sve dogovoreno sa timom Furyja, te su svi uslovi pihvaćeni za borbu 3. decembra. Nakon što je Kraljica preminula, dogovoreno je da svi kontakti budu prekinuti", osvanula je na Tweeteru izjava ljudi iz Joshuinog tima.

Do sada su postojale razne prepreke za ovu borbu, ali sada su sve otklonjene jer je Joshua konačno napredovao na listi boraca koji mogu izazvati Furyja.

Sigurno da nas očekuje spektakularna borba između ova dva borca u kojoj će obojica jako dobro zaraditi, a jedan će sa sobom odnijeti pojas prvaka.

Fury je prvi prozvao Joshuu. AJ je odgovorio da on priča samo u ringu i oba tima su počela pregovore o obračunu koji bi se mogao desiti u novembru ili decembru.

"Želim ovu borbu, a on više nema nikakvih izgovora da ne prihvati", rekao je Fury i nastavlja:

"Nema više ništa, dolazi iz dva poraza, ali ja u njemu vidim određene vrijednosti. Iako je izgubio od Usyka, smatram da je naša borba ipak veća od moje borbe protiv Usyka".

"On bi bio ogroman autsajder. Njemu je u ovom slučaju sve dobitna situacija. Ako me pobijedi, iako to niko ne očekuje, bit će veći nego ikad. S druge strane nema nikakve razlike ako izgubi četvrti put u karijeri, jer je svejedno je li izgubio tri ili četiri borbe".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi