Joshua jednim potezom oduševio i Ruiza i kompletnu javnost

Britanac znao da podnese poraz

Joshua jednim potezom oduševio i Ruiza i kompletnu javnost

Edmir Škorić

Anthony Joshua je protekle večeri u New Yorku doživio prvi poraz u karijeri.

Britanac je u New Yorku poražen tehničkim nokautom u sedmoj rundi od Meksikanca Andyja Ruiza i ostao je bez četiri teškaške titule.

Niko nije mogao vjerovati da je Ruiz slavio protiv Joshue, a Britanac je na kraju podnio poraz i čak jednim potezom oduševio sve.

Naime, dok je Ruiz davao intervju, Joshua ga je prekinuo, uzeo mikrofon i zamolio sve u Madison Square Gardenu da aplaudiraju i još jednom čestitaju Meksikancu.

"Respekt, Andy, svaka ti čast! Uživaj u ovom trenutku i vidimo se uskoro", rekao je Joshua i izgrlio Meksikanca koji je u meč uletio kao zamjena.

Očekuje se revanš u novembru ili decembru.

Andy Ruiz nakon rušenja Joshue sa trona: Morao sam ga nokautirati!

Meksikanac je prije nešto više od mjesec dana prihvatio borbu. Bio je apsolutni autsajder, ali je uspio da pobijedi Joshuu i dođe do četiri teškaška naslova.

Nokautirao je favorizovanog Britanca u sedmoj rundi, a naravno emocije nakon meča su bile zaista ogromne. San svakog boksera je da postane svjetski šampion i Andy nije bio izuzetak.

"Hvala Bogu što mi je omogućio ovo. Osjećam se sjajno. O ovom sam sanjao čitav život. Ne mogu da vjerujem da mi se san upravo ostvario. Samo nebo je granica", rekao je Ruiz, te je dodao: "Po prvi put sam bio na podu, ali to me je ojačalo. Morao sam ga nokautirati", istakao je Meksikanac i potom je dovršio:

"Naravno da će biti revanša. Sada idem proslaviti pobjedu. Upravo sam ispisao historiju Meksika", dodao je novi šampion svijeta.

Ruizu je ovo 33. pobjeda u karijeri u kojoj ima samo jedan sumnjiv poraz od Josepha Parkera.

Top Komentari

ArminA
Koliko je stavio na sebe da ce izgubiti ,vise je tako zaradio nego da je pobjedio... Kladionice su cudo.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti