Tyson Fury najavio veliki obračun: Ta se borba jednostavno mora desiti
(Foto: EPA)

Gipsy King želi Joshuu

Tyson Fury najavio veliki obračun: Ta se borba jednostavno mora desiti

M. Šljivak

Linealni šampion svijeta teške kategorije Tyson Fury najavio je velike borbe za 2020. godinu.

Britanski bokser koji je trenutno zaokupljen WWE federacijom, kao i MMA treninzima, vratit će se u ring 22. februara u duelu za WBC naslov protiv Deontayja Wildera, a nakon toga ima još nekoliko planiranih borbi.

Borba koju želi je ona sa Anthonyjem Joshuom. Ističe kako se ovaj obračun jednostavno mora desiti.

"Borba protiv Joshue će se 100 posto desiti. Jednostavno mora. U trenutnom ugovoru imam još tri borbe. Ako Deontay Wilder želi još jedan revanš, može ga dobiti, AJ je isto tu, baš kao i Ruiz".

"Pobjeda Ruiza protiv Joshue za mene nije bila iznenađenje. Vjerovatno sam jedan od rijetkih na svijetu koji je tipovao na njega. Podcijenili su ga zbog izgleda. U revanšu sam siguran da će Anthony dati apsolutno sve od sebe. U prvoj borbi je izgledao kao da ne želi da bude tamo".

Pobjedu protiv Klička smatra najvećom u karijeri.

"Ovi što traže izgovore počeli su osmah sa njima nakon što sam pobijedio Vladimira Klička. Govorili su kako je imao lošu noć, ali on je to odbacio. Ta borba je bila moj Mount Everest, najveća borba. Pobijedio sam čovjeka koji je vladio 11 godina i to je odmah zaboravljeno. Dvije godine kasnije, AJ ga je pobijedio i njega su proglasili kraljem", istakao je Fury.

Britanac je u karijeri odradio 30 borbi. Čak 29 je dobio, a jedini neriješen meč odradio je protiv Deontayja Wildera.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi