Legenda upozorava Joshuu pred revanš s Ruizom: Moglo bi se isto završiti...
(Foto: EPA)

Holyfield sasvim iskren

Legenda upozorava Joshuu pred revanš s Ruizom: Moglo bi se isto završiti...

Midhat Šljivak

Novi obračun Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza sve je bliži.

Britanac će 7. decembra u Saudijskoj Arabiji pokušati da vrati titule prvaka teške kategorije koje mu je Ruiz preoteo nakon što ga je 1. juna nokautirao u legendarnom Madison Square Gardenu.

Nakon teške noći u New Yorku Joshua se potpuno posvetio revanšu, ali Ruiz nema namjeru da tako lako izgubi teško stečene pojaseve.

Da bi Joshua mogao imati ozbiljnih problema u revanšu tvrdi i nekadašnji šampion i apsolutna bokserska legenda Evander Holyfield. On ne bi bio iznenađen ako bi Ruiz ponovo pobijedio Joshuu.

"Svi misle da je slučajno pobijedio u prvoj borbi, ali taj momak je pokazao da može ustati nakon nokdauna i pobijediti", počeo je priču Holyfield i nastavio je:

"Kada pogledate Ruiza ne izgleda kao neko ko se zna boriti. Ništa ne sluti na to, ali on itekako zna boksati. To dobro znam jer sam sparingovao s njim kad je imao 19, a ja 46 godina. Nisam mogao vjerovati da jedan klinac može biti tako dobar, agresivan. Konstantno me jurio po ringu. Bio sam zbunjen i pomislio sam: 'Pa, ja sam šampion svijeta kojeg ovaj klinac juri'. Imao je nevjerovatno samopouzdanje čak i tokom sparinga. Ako Joshua ne bude spreman za nekog kao što je on, opet će se isto završiti", uvjeren je Holyfield.

Ono što je ipak sigurno je to da će oba boskera biti itekako spremni za obračun, a vidjet ćemo ko će na kraju dići ruke u zrak.

Top Komentari

eye of the tiger
Ma sasvim iskreno. ****LO VAS SASVIM ISKREN VISE
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi