Joshua pred odlukom koja će razočarati svijet boksa

Bira novog rivala

Joshua pred odlukom koja će razočarati svijet boksa

Midhat Šljivak

Anthony Joshua će u narednih deset dana donijeti odluku o novom protivniku.

Prvak svijeta po četiri verzije u teškoj kategoriji "vaga" tri između tri opcije.

Dvojica su momci koji imaju pravo na borbu kao službeni izazivači. To su Alexander Povetkin i Jarrell Miller, dok bokserski svijet želi vidjeti obračun Joshua - Dontay Wilder.

Pregovori sa WBC prvakom za sada nisu ni blizu realizacije i na obračun kojeg svijet čeka vjerovatno ćemo morati pričekati. Najbliži borbi sa Britancem je sjajni ruski borac Alexander Povetkin (34-1).

Rus je jedini poraz u karijeri doživio od Vladimira Klička i svakako bi važio za veoma jakog protivnika Joshui, koji bi međutim upravo Povetkina želio u ringu.

"Mislim da on najviše želi Povetkina za narednog rivala. Tu je i Jarrell Miller i Dontay Wilder. To su tri glavne opcije i očekujem da će donijeti odluke u narednih sedam do deset dana. On je pametan momak i odluke uvijek donosi sam", rekao je promotor Eddie Hearn.

Izgledno je da će AJ ponovo razočarati svijet boksa izbjegavanjem borbe sa Wilderom koji je od 40 dobijenih borbi njih 39 završio nokautom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi