Stigli novi izazovi za Anthonyja Joshuu
Duga lista izazivača za šampiona svijeta

Uskoro će objaviti novu borbu

Stigli novi izazovi za Anthonyja Joshuu

Midhat Šljivak

Anthony Joshua je prošle sedmice osvojio i četvrti pojas teške kategorije pobjedom nad WBO prvakom Josephom Parkerom i sada je apsolutni vladar teške kategorije.

Britanac ne drži samo WBC naslov koji je u rukama Amerikanca Deontaya Wildera i borbu ovih divova žele vidjeti apsolutno svi.

Joshua je nakon duela sa Parkerom izazvao Wildera na dvoboj. Amerikanac je pristao i ova borba je u procesu dogovora.

Međutim, postoje i drugi borci koji bi rado vidjeli Joshuu u ringu, a izazovi stižu sa svih strana.

Pravo da izazove britanskog boksera kao mandatorni izazivač po verziji WBA imao je Rus Alexander Povetkin, koji je to i učinio.

"Izazivam Anthonyja Joshuu. Radujem se trenucima kada se mogu boriti sa najboljim na svijetu. Anthony ima četiri pojasa, želim ovu borbu i ne pomišljam da se borim sa nekim drugim", poručio je Povetkin.

Promotor Eddie Hearn najavio je kako će se Joshua sigurno boriti sa 38-godišnjim borcem koji je u karijeri doživio samo jedan poraz u 35 borbi i to od legendarnog Vladimira Klička jednoglasnom odlukom sudija.

"Joshua će se boriti sa Povetkinom u 2018. godini. Njegov tim je poručio da bi se rado borili u Velikoj Britaniji", rekao je Hearn koji ruskom borcu prvo nudi borbu protiv sjajnog Dilliana Whytea.

Upravo i Whyte cilja novu borbu protiv Joshue do koje bi vjerovatno i mogao doći ako nastavi sa demoliranjem rivala kao što to čini u posljednje vrijeme.

Tyson Fury je pored Wildera također ozbiljan kandidat za borbu sa AJ-jem, ali je on još uvijek u fazi povratka i pretpostavlja se da će imati jedan meč u kojem će se zagrijati za eventualnu borbu.

Javio se i neporaženi Amerikanac Jarrell Miller (29). Nekadašnji kickboxer je u 21 meču bez poraza i rado bi pokušao oduzeti pojaseve britanskom bokseru.

Joshua i njegov tim će u narednom periodu obaviti razgovore sa ostalim borcima, a najveće šanse za borbu imaju Wilder i Povetkin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti