'Zvijer' stoji ispred Joshue, ali britanski Apolon vjeruje da će srušiti šampiona
Foto - Anthony Joshua

AJ protiv Usyka

'Zvijer' stoji ispred Joshue, ali britanski Apolon vjeruje da će srušiti šampiona

M. Šljivak

Anthony Joshua će 20. augusta u Saudijskoj Arabiji pokušati da vrati pojaseve prvaka svijeta teške kategorije.

Britanski bokser ispred sebe ima čudesnog Ukrajinca Oleksandra Usyka, aktuelnog šampiona i čovjeka koji ga je u septembru prošle godine deklasirao pred njegovim navijačima u Londonu.

Nakon londonskog poraza AJ se rastao s dugogodišnjim trenerom Robom McCrackenom. Umjesto njega angažovao je američkog trenera Roberta Garciju koi ima spreman plan za revanš. Kritikovao je plan iz prvog meča.

"Kada ispred sebe imaš nekog ko je mnogo manji od tebe moraš iskoristiti težinu, visinu, dužinu i snagu. Međutim, oni kao da su imali drugačiji plan", rekao je Garcia i dodaje:

"Ne bih to čak nazvao i pravim planom. Možda je samo pogrešno savjetovan. Anthony je tip borba koji slušao ugao i radi što mu se kaže. Savjeti su bili totalno pogrešni", rekao je Garcia.

Oglasi

Joshua je sada spreman da iskoristi prednosti protiv Usyka. Njegov kamp je uvjeren kako će ponovo postati šampion iako je ispred njega prava zvijer od boksera.

Usyk dočekuje meč bolji nego ikad. Isto to tvrdi i AJ i sigurno je da nas čeka istinski spektakl u subotu 20. augusta u Saudijskoj Arabiji.

Britanskom bokseru je ovo drugi put da u Saudijskoj Arabiji pokušava vratiti izgubljene pojaseve. Prethodno je u ovoj zemlji uspješno odradio revanš protiv Andyja Ruiza.

Međutim, Usyk je mnogo ozbiljniji bokser od Ruiza koji je došao s barem 30 kilograma viška u borbu s Britancem i Ukrajinac će sigurno biti favorit u revanšu.

AJ je u profesionalnoj karijeri odradio ukupno 26 borbi. Ima učinak od 24 pobjede i dva poraza. 22 pobjede je ostvario nokautom.

Promo

Top Komentari

DadiG
Znaš li “novinaru” ko je Apolon? Po grčkoj mitologiji Apolon je Bog muzike, plesa, svjetlosti, poezije… i poznat kao najljepši Bog. Kakve veze britanski bokser ima sa Apolonom da bi ga ti nazivao “britanski Apolon”? Ja sam bio u krivu i mislio da Je Apolon bio Bog ljepote, ali sam znao da nema nikakve veze sa snagom ili borbama. Stoka sam izašao na internet i našao ove podatke za 30-ak sekundi. Mogao si i ti da ne lupetaš i da se ne brukaš. Je li te stid kada ti prijatelji, familija, cura, žena ili neki tvoj Apolon čitaju tvoje gluposti?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi