"Jurio sam prema tom mostu velikom brzinom, izgubio sam volju za životom i želio sam okončati tu"
Foto - EPA

Tyson Fury o velikoj depresiji u kojoj je bio

"Jurio sam prema tom mostu velikom brzinom, izgubio sam volju za životom i želio sam okončati tu"

M. Šljivak

Britanski bokser Tyson Fury skinuo je 2015. godine s trona velikog Vladimira Klička.


Ukrajinac je pao nakon desetogodišnje vladavine, a Fury se okrunuo titulama prvaka svijeta teške kategorije.

Međutim, nakon osvajanja naslova najboljeg na svijetu počeli su problemi za Kralja Cigana. Upao je u ogromnu depresiju, drogirao se i opijao, a njegova kilaža je u tom periodu dosegla nevjerovatnih 180 kilograma.

Fury je bio na rubu smrti. Priznao je kako je želio da se ubije i da na taj način riješi sve porbleme.

"Jedno jutro sam se probudio i pomislio sam: Danas je dan kada ću sve okončati", počeo je Fury priču u dokumentarcu koji će će se pojaviti u narednoj sedmici i nastavio je:

"Išao sam prema tom mostu, jurio sam velikom brzinom i želio sam okončati život. Nisam imao više volje da živim. Ipak, prije nego što sam došao na most čuo sam glas koji mi je rekao 'ne radi to, uništit ćeš porodicu'. Odmah sam zaustavio autmobil i sam sebi sam rekao: 'Sad ili nikad. Moraš se oporaviti što prije'", priča Fury.

Istakao je i kako još uvijek nije potpuno pobijedio depresiju.

"Nisam još uvijek potpuno pobijedio depresiju. Još uvijek imam dobrih i loših dana, svi ih imaju i to nikad ne odlazi. Naučio sam da se nosim s tim. Mislim pozitivno i okružen sam pozitivnim osobama", dodao je Fury.

Britanac će 22. februara imati šansu da opet dođe do naslova teškaškog prvaka svijeta. Borit će se protiv Deontayja Wildera za WBC naslov, a u karijeri je Fury na omjeru od 29 pobjeda, jednog neriješenog rezultata i još uvijek ga niko nije pobijedio.

Top Komentari

BobPaisley
...ovolika mrcina i on bio u depresiji...e **** ga,razocarao si me sa ovom kuknjavom.
1 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi