UFC spremio pravu poslasticu za novembar
Foto - Screenshot

Žestok obračun

UFC spremio pravu poslasticu za novembar

M. Šljivak

Najveća svjetska MMA promocija UFC spremila je pravu poslasticu za novembar.

Za 6. novembar i UFC 268 verbalno je dogovoren zaista spektakularan obračun lake kategorije između Justina Gaethjea i Michaela Chandlera.

Bit će to obračun dvojice sjajnih boraca koji pretenduju na sami vrh lake kategorije, a kada se zna da su obojica izuzetno atraktivna, to nam garantuje vrhunsku borbu.

Chandler je nedavno izgubio meč za titulu protiv Charlesa Oliveire, dok je nekadašnji privremeni prvak posljednji meč imao u oktobru prošle godine kada ga je u svom posljednjem meču u karijeri pobijedio Khabib Nurmagomedov.

Justin Gaethje je u karijeri na omjeru od 22 pobjede i tri poraza. Čak 19 borbi je završio nokautom.

Sa druge strane Michael Chandler je na omjeru od 22-6, a duel sa Gaethjeom bit će mu tek treći u UFC-u po dolasku iz Bellatora gdje je nekada bio šampion.

Prije poraza od Oliveire u meču za titulu, Chandler je upisao spektakularnu pobjedu na debiju protiv Dana Hookera.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi