Borac preminuo od posljedica brutalnog nokauta
Foto - Screenshot

Justin Thornton izgubio bitku za život

Borac preminuo od posljedica brutalnog nokauta

Midhat Šljivak

Američki borac Justin Thornton (38) preminuo je nešto više od mjesec dana nakon brutalnog nokauta kojeg je zadobio u boksu bez rukavica.

Thornton je 20. augusta doživio brutalan nokaut u BKFC-u od Dillona Clecklera. Borba je trajala samo 19 sekundi, ali su povrede na kraju bile kobne za 38-godišnjeg borca.

[twitter]https://twitter.com/MMAmelotto/status/1428926376497844225[/twitter]

On je nakon borbe hospitalizovan, ljekari su mu se borili za život, ali nažalost, Thornton je jučer preminuo.

"Dobili smo jako tužnu vijest o smrti Justina Thorntona. Izražavamo duboko saučešće porodici", rekao je predsjednik BKFC-a Dave Feldman.

Prema određenim navodima nesretni borac je nakon nokauta ostao i jednim dijelom paralizovan. Ljekari su sve učinili da mu spase život, ali u tome na kraju nisu uspjeli.

Thornton je prije dolaska u boks bez rukavica bio dio MMA sporta. Odradio je 24 meča u manjim promocijama i upisao je šest pobjeda uz 18 poraza.

Top Komentari

Peđa
Zabraniti!!!
5 0
Dzanin
Debilan sport koji treba biti ilegalan
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi