Kako je nastala čuvena tetovaža Mikea Tysona?
Foto - EPA

Tek tako je odlučio da prekrije lice

Kako je nastala čuvena tetovaža Mikea Tysona?

Midhat Šljivak

Mike Tyson bez dileme je jedan od najvećih boksera koji se ikad pojavio.

Iron Mike je važio za okrutnog nokautera, ali je njegova karijera zbog problema sa zakonom, te mnogih drugih aktivnosti izvan boksa, dobila drugi smjer od onog kako se očekivalo.

Tyson je poznat i po ogromnoj tetovaži koju ima na licu, a njegov nekadašnji trener Jeff Fenech otkrio je kako je ona nastala 2003. godine, prije borbe protiv Clifforda Etiennea.

"Čekao sam ga u dvorani i nije se pojavio. Otišao sam do njegove kuće, a on se pojavio oko pet ili šest sati. Vidio sam tu ogromnu tetovažu na njegovom licu i odmah mu rekao, Mike ne možeš se boriti", priča Fenech i nastavlja:

"Koliko sam znao sa svježim tetovažama ne možete u ring. Možete dobiti infekciju od udarca, pa se ne možete boriti. Rekao mi je da se neće ni boriti, ali je promocija Showtime zaprijetila tužbom. Odlučio je na kraju da uđe u ring i nokautirao je tog momka u prvoj rundi", istakao je Fenech.

Tysona su prije nekoliko godina američki novinari pitali da li se kaje zbog tetovaže. On je bio sasvim jasan.

"Ne. Mnoge dobre stvari su iznikle iz ove tetovaže. Ljudi jednostavno moraju voljeti ono što tetoviraju".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi