Trening u kojem je Joshua kopirao velikog Mikea Tysona

Imao je ozbiljne pripreme

Trening u kojem je Joshua kopirao velikog Mikea Tysona

Midhat Šljivak

Anthony Joshua ponovo je kralj teške kategorije.


Britanac je prošle subote pobijedio Andyja Ruiza nakon 12 rundi, te je ponovo vlasnik četiri pojasa prvaka svijeta.

Za ovaj meč se Joshua brutalno pripremao. U borbu je ušao lakši nego ikad (nešto preko 107 kg), a sjajna fizička sprema je bila vidljiva i u borbu, jer se Joshua 12 rundi neumorno kretao.

Na kraju mu je to donijelo pobjedu, a Joshua je u pripremama za meč kopirao i velikog Mikea Tysona. Koristio je njegove vježbe za jačanje vrata i očigledno mu je to dobro došlo.

Naravno, mnogi drugi sportisti ove vježbe koriste za svoje pripreme i sasvim sigurno da je ovo jako dobra vježba za vrat.

Joshuu ćemo već u narednih nekoliko mjeseci ponovo gledati u ringu. Morat će se suočiti sa izazivačima za pojaseve, a to će vjerovatno biti Kubrat Pulev.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije