Kamerunska zvijer želi boks meč protiv Furyja ili Joshue
Foto - Instagram

Ngannou traži put u boksu

Kamerunska zvijer želi boks meč protiv Furyja ili Joshue

Midhat Šljivak

UFC zvijezda Francis Ngannou želi da se okuša u boksu i to protiv svjetskih šampiona Anthonyja Joshue i Tysona Furyja.


Ngannou je jedan od najvećih udarača u MMA svijetu, a vjeruje da bi mogao odraditi i poneki bokserski meč. Želi Joshuu i Furyja.

"Želim se okušati i tamo. Boks je moja prva ljubav, moj san prije MMA sporta. Želim se okušati u svijetu boksa", rekao je Ngannou i nastavio je:

"Iskreno, smatram da bih s dobrim pripremama mogao da se nosim s tim momcima. Ipak, ne bih išao tamo da bih čekao taj jedan udarac. Morao bih odraditi nekoliko mečeva prije nego bih dobio šansu da se borim s tim momcima. Spreman sam da to napravim", rekao je Ngannou.

Kamerunska zvijer u MMA karijeri ima 17 mečeva. Njih 14 je dobio, a imao je šansu i da napadne pojas 2018. godine, ali ga je Stipe Miočić doslovno uništio u pet rundi.

Top Komentari

Mele
Nije dovoljno imati samo misice da bi bio sampion, Ruiz ih nema nikako, pa je uspio AJ da nokautira..Hoces da se boris, pobjedi njih 10 na listi i imas sansu da se boris za pojas, sve ostalo je samo cirkus, ako ces se boriti za publiku kao Connor , ili za miliobe u sportu u kojem i nisi neka licnost.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi