Većina ih igra video igre, ali najbolji na svijetu je poput gladne zvijeri satima udarao vreću

Benzema je veliki fan tajlandskog boksa

Većina ih igra video igre, ali najbolji na svijetu je poput gladne zvijeri satima udarao vreću

E. Škorić

Karim Benzema izabran je za najboljeg fudbalera svijeta za 2022. godine i potpuno zasluženo.

Zlatna lopta, koju France Football dodjeljuje najboljem svjetskom fudbaleru, ove godine je pripala napadaču madridskog Reala i francuskom reprezentativcu.

Reklo bi se potpuno zasluženo i očekivano, s obzirom na to da je Benzema bio najbolji igrač Reala u prošloj sezoni te ga je sjajnim igrama i pogocima vodio do naslova prvaka Evrope i Španije. Ukupno je postigao 50 pogodaka u sezoni, od čega 15 u Ligi prvaka.

Benzema je tako prvi put u karijeri osvojio ovu nagradu, a na tronu je naslijedio Lionela Mesija (Messi), koji je prošle godine bio osvajač Zlatne lopte, rekordni sedmi put u karijeri.

U najužoj konkurenciji Benzema je pobijedio Kevina de Bruynea, Sadija Manea i Roberta Lewandowskog.

Momak rođen 1987. godine u Lyonu, gdje je i počeo karijeru, naporno je radio da dođe do samog vrha. On je u Realu od 2009. godine kada je došao za tada ogromnih 35 miliona eura, a ekspanziju je naročito doživio kada je klub napustio Cristiano Ronaldo. Od tada je postao nezaustavljiv i lider Madriđana.

Osim što obožava fudbal, Karim je i strastveni ljubitelj borilačkih sportova. Njemu je zapravo to način pripreme, ali i opuštanja, to je jednom i sam rekao. Boks je postao na neki način Benzemin bijeg od problema, ali i njegova priprema za ono što ga čeka kada istrči na zeleni teren.

"Volim borilačke sportove, volim naporne treninge. Jednog dana bih volio da se borim u ringu", kazao je Benzema u jednom razgovoru sa bivšim svjetskim prvakom Fouadom Ezbirijem, koji j postao trener.

Tajlandski bok se je nešto što Karim naročito obožava. Internetom odavno kruži jedan stari snimak na kojem Karim sa jednim francuskim borcem razmjenjuje udarce - malo rukama, malo nogama. Noge su njegova jača strana, no pokazalo se da po potrebi dobro zna da pogodi i kroše...

Bilo bi zaista impresivno vidjeti Benzema jednog dana u ulozi borca. S obzirom na to kakav je borac kada izađe na fudbalski teren, vjerujemo da bi i ovdje pronašao put do uspjeha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti