Kevin Lee samog sebe prozvao nekrunisanim šampionom lake kategorije UFC-a
Foto - Kevin Lee / Instagram

Tvrdi da je najbolji

Kevin Lee samog sebe prozvao nekrunisanim šampionom lake kategorije UFC-a

Midhat Šljivak

Kevin Lee vjeruje da je zapravo on istinski šampion lake kategorije UFC-a.

Iako je Khabib Nurmagomedov taj koji je dominantan u ovoj kategoriji, Lee tvrdi kako je zapravo on nekrunisani kralj divizije.

"Želim se konstantno boriti, a ionako se osjećam kao nekrunisani šampion. Moram se boriti sa tim likovima koji me izazivaju. Znam da su na mene bacili oko i momci iz Top 5, pa čak Tony i Khabib", rekao je Lee i nastavio je:

"Neće me spomenuti jer znaju da ja tek dolazim. Međutim,s vi znaju da je ta titula moja. Mogu se nastaviti zaje*****i, ali ja dolazim po titulu. Još me niko nije pobijedio na pravi način u lakoj kategoriji. Izgubio sam neke borbe, ali niko na pravi način me nije dobio", dodao je.

Kevin Lee pred sobom ima meč protiv Charlesa Oliveire, a zatim želi da se bori protiv Khabibovog štićenika Islama Makhaceva.

Ipak, očigledno on vjeruje da može napasti i titulu, a u dosadašnjoj karijeri je 27-godišnji borac na omjeru od 18-5.

Izgubio je tri od pet posljednjih mečeva, a Tony Ferguson ga je pobijedio 2017. godine za privremeni pojas lake kategorije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti