Khabib će biti spremniji nego ikad: U meni ponovo gori vatra

Protiv Fergusona će biti spektakl

Khabib će biti spremniji nego ikad: U meni ponovo gori vatra

M. Šljivak

Khabib Nurmagomedov branit će titulu UFC prvaka lake kategorije 18. aprila u Brooklynu protiv Tonyja Fergusona.

Neporaženi Dagestanac imat će šansu da dođe do 29. pobjede u karijeri, iako mnogi smatraju da će ga upravo El Cucuy zaustaviti.

Međutim, Khabib je jasno poručio kako će se za ovaj meč pripremiti jače nego za prethodne u kojima nije imao motivacije.

"Naravno da ću za ovaj meč trenirati više i jače jer imam protivnika koji je vrijedan toga. On je jako dobar i opasan protivnik. Iskreno, nedostajalo mi je motivacije u posljednje četiri borbe. Iaquinta, Conor, Barboza, Poirier... Niko od nijih nije Tony Ferguson. Osjećam da u meni ponovo gori vatra", rekao je Khabib.

Ferguson zaprijetio Khabibu: Na kraju ćeš pišati krv...

Mnogi vjeruju da Ferguson ima stil koji ne odgovara UFC šampionu. On je uvjeren da će pobijediti Khabiba i poslao mu je jasnu poruku.

"Ušao sam u njegovu glavu. Znam da će trenirati jako, on me prati, bit će nervozan i napravit će grešku. Ja ću to iskoristiti i natjerat ću ga da piša krv. On ima problem, a taj problem se zove Tony Ferguson. Stižem po njega, sezona lova počinje", poručio je Ferguson.

Tony i Khabib su čak četiri puta ranije otkazivali borbe zbog povreda, ali svi se nadaju da će sada sve biti spremno za spektakl.

El Cucuy je u nizu od 12 uzastopnih pobjeda i trenutno je na omjeru od 25-3.

Top Komentari

Dobojlija
Dosadan je vise I ova I onaj pijanica irac
0 1
Rodjeni1985
Gledam stari box...Ali hoce da ga jos jednom udari za KO... Foreman vec pada, Ali se zaustavi...e to je Sport, postovanje protivnika,pravi sportista....ovo je postalo smijesno,postujem,mozda samo meni
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti