Ferguson zaprijetio Khabibu: Na kraju ćeš pišati krv...
(Foto: EPA)

Borba 18. aprila

Ferguson zaprijetio Khabibu: Na kraju ćeš pišati krv...

M. Šljivak

Tony Ferguson pokušat će 18. aprila napraviti ono što nikad niko nije uspio - pobijediti Khabiba Nurmagomedova.


El Cucuy je konačno dobio šansu za titulu protiv Khabiba, a borba je zakazana za 18. april u Brooklynu.

Mnogi vjeruju da Ferguson ima stil koji ne odgovara UFC šampionu. On je uvjeren da će pobijediti Khabiba i poslao mu je jasnu poruku.

"Ušao sam u njegovu glavu. Znam da će trenirati jako, on me prati, bit će nervozan i napravit će grešku. Ja ću to iskoristiti i natjerat ću ga da piša krv. On ima problem, a taj problem se zove Tony Ferguson. Stižem po njega, sezona lova počinje", poručio je Ferguson.

Tony i Khabib su čak četiri puta ranije otkazivali borbe zbog povreda, ali svi se nadaju da će sada sve biti spremno za spektakl.

El Cucuy je u nizu od 12 uzastopnih pobjeda i trenutno je na omjeru od 25-3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi