Khabib imenovao tri borca koje mora pobijediti da bi bio najbolji ikad

The Eagle želi na 30-0

Khabib imenovao tri borca koje mora pobijediti da bi bio najbolji ikad

M. Šljivak

Khabib Nurmagomedov 7. septembra u Abu Dhabiju radi povratnički meč protiv Dustina Poiriera.

Neporaženi Dagestanac (27-0) se vraća nakon suspenzije koju je zaradio nakon što je krenuo u obračun sa publikom po završetku duela sa Conorom McGregorom, a na stolu je ujedinjenje titule UFC prvaka lake kategorije.

Khabib je protiv Poiriera favort, ali on ne shvata olako ovaj meč i sigurno je da ćemo ga vidjeti u najboljem izdanju.

Ipak, nakon borbe sa američkim borcem The Eagle cilja na još dvije borbe u kojim bi eventualnim pobjedama dobio status najboljeg ikad.

"Moram pobijediti Dustina Poiriera, moram pobijediti Tonyja Fergusona i n a kraju moram pobijediti Georgesa St-Pierrea. Nakon toga me možete zvati najboljim borcem", istakao je Khabib.

Dok je Tony Ferguson vjerovatno naredni protivnik ako savlada Poiriera, problem predstavlja činjenica da se St-Pierre povukao.

Međutim, sigurno da bi ogromna ponuda UFC-a privukla GSP-a, jer bi gledaoci dobili pravi spektakl.

Spominje se i nova borba protiv Conora McGregora. Ipak, Khabib je jasno rekao da ga ta borba ne interesuje i da nema namjeru Ircu ponuditi revanš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi