Khabib izvrijeđan od rivala: Ja sam pravi prvak majmune!
Tony Ferguson je posljednji poraz doživio 2012. godine i važi za jednog od najopasnijih boraca u UFC-u. Trenutno je na omjeru od 24 pobjede i tri poraza, ali Khabib je za sada nedodirljiv (Foto: Instagram)

Tony Ferguson ne želi da šuti

Khabib izvrijeđan od rivala: Ja sam pravi prvak majmune!

M. Šljivak

Khabib Nurmagomedov je pobjedom nad Conorom McGregorom odbranio naslov prvaka lake kategorije UFC-a.

Dagestanac je uništio Irca u borbi o kojoj i dalje svi pričaju, a naredni rival bi mu trebao biti nekadašnji šampion Tony Ferguson.

Meč između ovih boraca dogovaran je i odgađan nekoliko puta, a konačno bi do obračuna trebalo doći u 2019. godini.

Ferguson sve glasnije proziva Khabiba i poručio mu je da je zapravo on pravi šampion.

"Pokušao sam biti fin prema tebi, ali ti si i dalje moja kuja. Čujem da bi se borio sa Mayweatherem. Ti ne bi mogao boksati ni protiv plišane igračke. Vidim kako ti i tvoj tim radite na tom radu nogu kako bi mogao bježati od barina. I dalje nastavi plivati škampiću, fanovi me ionako više voli. Ja sam pravi prvak majmune", poručio je Ferguson budućem rivalu.

Ferguson je posljednji meč imao u noći kada je Khabib dobio Conora, a Tony je u fantastičnom meču nokautirao Anthonyja Pettisa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi