Khabib najavio borbu sa Mayweatherom: To bi svi gledali!
"Motiviše me to što mi mnogi ne daju nikakve šanse, čak ni u mom timu", poručuje sjajni dagestanski borac

Ništa od duela sa Fergusonom?

Khabib najavio borbu sa Mayweatherom: To bi svi gledali!

Dagestanski borac Khabib Nurmagomedov najavio je okršaj sa Floydom Mayweatherom, koji bi uskoro mogao biti dogovoren.

Khabib je nedavno nokautirao Conora McGreggora i zadržao svjetsku titulu u lakoj kategoriji, a očekivalo se da će njegov naredni protivnik biti Tony Ferguson.

Iako je predsjednik UFC-a Dana White najavio meč Khabiba i Fergusona, izgleda da je ipak realnija opcija da Nurmagomedovov naredni protivnik bude Mayweather.

To se barem da zaključiti iz Khabibove posljednje izjave i odgovora na pitanje da odluči između ovog i okršaja sa UFC borcem Tonyjem Fergusonom.

"Ako se uzmu počasti, novac i uslovi borbe, duel sa Mayweatherom je mnogo interesantniji. Uvijek je zanimljivije ljudima da gledaju kako pada šampion, a siguran sam da bi mnogi platili da gledaju prenos borbe sa Mayweatherom. To bi svi gledali", započeo je Nurmagomedov, te nastavio:

"Neko će navijati za njega, neko za mene... Naša borba bi zaista bila zanimljiva, duel dvojice neporaženih. Nema puno onih koji mi daju šanse, čak ni u mom timu, ali mene to motiviše".

Iako je predsjednik UFC-a Dana White više puta poručio da neće pristati na boks meč, već samo na pravu MMA borbu u oktagonu, izgleda da ipak postoje velike šanse da se Khabib i Mayweather sastanu u ringu.

Inače, Floyd Mayweather je prošle godine u bokserskom meču dobio Conora McGreggora jednoglasnom odlukom sudija. Amerikanac u ringu ima skor 50-0, a Nurmagomedov u UFC-u 27-0.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi