Khabib je pravi šampion: Nema pregovora dok je moj brat u problemu
Duboko u sebi znam da je ono što sam napravio bila velika greška. Nikada se nisam smio ponašati poput Conora i njegovih boraca, ali učim iz grešaka

Genijalan odgovor UFC-u

Khabib je pravi šampion: Nema pregovora dok je moj brat u problemu

M. Šljivak

Khabib Nurmagomedov nema namjeru da se bori u UFC-u sve dok predsjednik najelitnije MMA promocije Dana White ne riješi problem oko najavljenog otkaza za njegovog prijatelja Zubaira Tukhugova.

Tukhugov je nakon meča u Las Vegasu u kojem je Khabib sredio Conora McGregora, udario Irca u opštem haosu, a White je najavio otkaz za ovog borca i njegov meč protiv Artema Lobova zakazan za subotu je otkazan.

Khabib je stao na stranu svog prijatelja. Zaprijetio je da će napustiti UFC ako Zubaira dobije otkaz i ne odustaje od toga.

Iako je Dana jučer objavio da je situacija sa šampionom lake kategorije riješenea, Nurmagomedov je ozbiljan oko svega i nema namjeru da se bori dok se ne riješi pitanje njegovo prijatelja.

"Jako sam ozbiljan oko te situacije. Ako me pitate za novac i plati, ne vidim ništa pogrešno u tome da dobra osoba ima dosta novca. Da li je novac najbitnija stvar? Za mene nije. Meni je najbitnija čast, čast moje porodice, zemlje, države koju je moj protivnik uvrijedio. Znao sam da me čeka rat, ali sam bio spreman za bitku do kraja", rekao je Khabib za Channel 1, te je nastavio o svojim zahtjevima UFC-u.

"Ja sam svoje rekao. Možete li zamisliti, idete u rat i onda čovjek koji vas podržava strada. Pobijedili ste, ali ne možete spavati jer je čovjek koji je bio sa vama u problemima. Ja sam rekao, ako daju otkaz Zubairi, idem i ja 100 posto. To je način na koji funkcionišem", rekao je Khabib.

O novom meču također neće govoriti dok se ne riješi sve.

"Biti pravi muškarac je jako teško. Oni su počeli pregovore oko idućeg meča, ali ja sam rekao NE. Kaznili ste mog kolegu i hoćete da pregovaram sa vama? To se nikad neće dogoditi. Riješit ćete prvo problem sa mojim prijateljem, jer mi nismo počeli sukob, mi smo ga završili. Branili smo našu čast, a oni su dobili novac, a meni ga uzmu i prebace krivicu na moj tim. To tako ne može", istakao je Khabib.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi