Pogledajte kako Khabib igra košarku: Lopta može proći, ali igrač ne!
Khabib je postao vrlo popularan otkad je pobijedio Conora, pa sada mnogi prate šta radi i mimo UFC kaveza.

Košarka na dagestanski način

Pogledajte kako Khabib igra košarku: Lopta može proći, ali igrač ne!

Ruski MMA borac Khabib Nurmagomedov postao je ekstremno popularan u posljednje vrijeme, pa je javnosti zanimljivo šta god da radi.

Jedan od klipova koji se pojavio na internetu danas je i onaj na kojem Nurmagomedov igra košarku.

U pitanju je igra s prijateljima, ali sa nešto čudnijim, da ne kažemo grubljim pravilima. Očito se ne vodi mnogo računa o koracima, dvokoraku ili slično, ali se zato itekako vodi računa o tome kako onemogućiti protivnika da postigne koš.

Način se ne bira, od povlačenja za majicu, do obaranja na pod, pa je vrlo teško poentirati.

Naravno, ovakva vrsta košarke nije baš nepoznata u MMA svijetu, a i ranije smo mogli viđati da neki poznati borci poput Cro Copa ili Stipe Miočića vole zaigrati sličnu igru.

Top Komentari

Edy
Svasta
1 0
Heller
Ovo lici na neku kombinaciju rukometa i americkog fusbala s kosem.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi