Ko je momak kojeg je Khabib proglasio za svog nasljednika?

Uvjeren je da je on naredni šampion

Ko je momak kojeg je Khabib proglasio za svog nasljednika?

M. Šljivak

Khabib Nurmagomedov se sinoć povukao sa MMA scene.

Nakon 29. pobjede u karijeri The Eagle se iz poštovanja i obećanja majci da se neće više boriti bez oca oprostio i ostavio je upražnjenim pojas UFC prvaka lake kategorije.

Velika konkurencija je u ovoj kategoriji. Tu su Justin Gaethje, Conor McGregor, Dustin Poirer, ali i čovjek kojeg je Khabib odavno proglasio za svog nasljednika na tronu.

To je njegov timski kolega i čovjek kojeg naziva bratom Islam Makhachev, 29-godišnji Dagestanac koji je odrastao sa Khabibom i njegovim ocem Abdulmanapom.

Makhachev za razliku od Khabiba ima jedan poraz u UFC-u. Dobio ga je Adriano Martins nokautom, ali je u prethodnih pet godina Islam neporažen.

Trebao je da se bori u subotu protiv Rafaela Dos Anjosa. Međutim, meč je propao jer je Brazilac bio pozitivan na koronavirus i prebačen je za novembar u SAD-u.

Khabib je uvjeren da će upravo Islam biti taj koji će u narednim godinama dominirati lakom kategorijom UFC-a. On će sasvim sigurno raditi sa njim, ali i sa ostalim borcima kojima će biti mentor.

Doslovno će The Eagle preuzeti ulogu svog oca koji se godinama brinuo o svojim borcima i pokušat će stvoriti nove šampione.

Top Komentari

Make075
Sta je ovo 20 članaka za Khabiba u 24h, haman novinari tek sad culi za njega.
2 9
Penderinos
Možda to khabib neće priznati ali budući vladar oktagona je onaj khamzat chimaev ubi boga u protivnicima
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti