Khabib: Nemoguće je ostati neporažen, ja uskoro odlazim

Najavio povlačenje

Khabib: Nemoguće je ostati neporažen, ja uskoro odlazim

M. Šljivak

UFC prvak lake kategorije Khabib Nurmagomedov ponovo je najavio odlazak iz borilačkog svijeta.

Khabib je postao velika zvijezda širom svijeta i nema borca koji ne bi volio da ga pokuša pobijediti, no prema njegovim riječima, samo će rijetki imati šansu da to naprave.

U razgovoru za Arab News Nurmagomedov je najavio odlazak u naredne dvije ili tri godine, ali je potvrdio da će biti još velikih borbi.

"Ostalo mi je još nekoliko godina, dvije maksimalno tri. Mislim da će ipak bidi dvije. Ne želim se boriti cijeli život, jer znam koliko je to teško. Znam da dolazi dosta mladih i gladnih momaka i znam da je nemoguće zauvijek ostati neporažen. Gotovo je nemoguće, a tu vam je dosta primjera iz prethodnih godina. Svi najveći su gubili, jer nisu na vrijeme prepoznali kad je vrijeme da stanu. Meni je to za otprilike dvije godine", rekao je Khabib.

Najavljuje međutim još nekoliko velikih borbi.

"Donedavno nisam razmišljao o kraju, ali sad mislim da sam blizu toga. Imam 28-0 i nastupat ću još neko vrijeme. Napunio sam 31 godinu, to nije previše, ali sa 33 ili 34 moram biti gotov. Sad sam fokusiran na ono što je ispred mene, imam još kvalitetnih izazova koje moram proći", istakao je UFC prvak.

Khabib bi naredni meč trebao raditi protiv Tonyja Fergusona, ali spominje se mogućnost da mu rival bude Conor McGregor ili Georges St. Pierre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi