Potpuno promijenili mišljenje: Ako McGregor želi revanš, čekamo ga u Rusiji

Khabibov otac najavio

Potpuno promijenili mišljenje: Ako McGregor želi revanš, čekamo ga u Rusiji

M. Šljivak

Khabib Nurmagomedov često je u obraćanju javnosti isticao kako nema namjeru da pruži šansu za revanš Conoru McGregoru.

The Eagle je pregazio Irca na UFC 229 eventu u oktobru prošle godine, a nakon toga je nastao pravi haos jer je Khabib izletio iz ringa kako bi se obračunao sa Dillonom Danisom u publici.

Nakon žestoke kazne Khabib se vratio u septembru i odbranio je naslov najboljeg u lakoj kategoriji protiv Dustina Poiriera, da bi se nakon toga počelo govoriti o narednim rivalima.

Tony Ferguson je glavni kandidat za borbu koja bi se u 2020. godini trebala održati u Rusiji, ali šampionov otac Abdulmanap Nurmagomedov je jasno istakao da čekaju Conora McGregora ako želi revanš.

"Ako McGregor želi revanš, Moskva onda čeka na njega. Jednom je rekao da tamo ima više navijača od Khabiba. Želimo ga dočekati u Moskvi, dobrodošao je - čekamo", rekao je Abdulmanap.

Khabib je prije nekoliko mjeseci govorio potpuno suprotno od svog oca.

"U posljednje tri godine je imao amaterski meč u boksu i jednu pobjedu. Po čemu je on zaslužio revanš? Tapkao je i preklinjao da ga ne ubijem i sad hoće revanš", rekao je Khabib, te je dodao:

"Tony Ferguson je na redu, ljudi koji imaju pobjedničke nizove me zanimaju. Ne zanima me tip koji tri godine ne može nikoga da pobijedi", istakao je Khabib.

UFC-u bi novi obračun Khabiba i Conora sasvim sigurno bio najisplativiji i neće biti nikakvo čudo ako do novog duela i dođe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi