Khabibov nasljednik se vraća u subotu: Ne postoji niko ko ga može pobijediti, on je stroj
Foto - Screenshot

Kreće po titulu

Khabibov nasljednik se vraća u subotu: Ne postoji niko ko ga može pobijediti, on je stroj

M. Šljivak

Khabib Nurmagomedov nalazi se u Las Vegasu gdje će prisustvovati UFC 259 eventu na kojem će se boriti i njegov veliki prijatelj Islam Makhachev.

Fantastični Islam radi meč protiv Drewa Dobera i ovo će mu biti prvi meč nakon septembra 2019. godine.

Khabib je velika podrška za Islama. Odavno radi sa njim, a davno ga je proglasio i za svog nasljednika na tronu lake kategorije.

U razgovoru za ESPN istakao je kako smatra da će Makhachev uskoro preuzeti pojas lake kategorije.

"Svi govore o Dustinu, Conoru, Chandleru, Gaethjeu i Oliveiri, ali do kraja godine će se to promijeniti. Ne vjerujem da postoji iko ko može pobijediti Islama Makhacheva. On će preuzeti diviziju i zavladati njome. Dolazi njegovo vrijeme", rekao je Khabib za ESPN.

Ipak, od tada je bez problema završio svih šest borbi, a trener Javier Mendez tvrdi da je Islam pravi stroj.

"Ljudi bi trebali shvatiti da je ovaj momak pravi stroj. Ne vidim da ga iko može nadmašiti u bilo kojem segmentu. Naravno, uvijek se može desiti neki udarac, sa malim rukavicama je sve moguće, ali ne postoji borac koji Makhacheva može dobiti na bodove. Ne šalim se", rekao je Mendez.

Islam je u karijeri odradio 19 borbi. Za razliku od Khabiba ima jedan poraz, a on mu se desio prije šest godina u drugom nastupu u UFC-u. Nokautirao ga je Adriano Martins.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi