Bolest je poprilično iscrpila zvijer iz Čečenije, ali nema odustajanja: Chimaev se vratio kući
Foto - Screenshot

Khamzat će imati sve uslove za oporavak

Bolest je poprilično iscrpila zvijer iz Čečenije, ali nema odustajanja: Chimaev se vratio kući

Midhat Šljivak

Velika MMA zvijezda Khamzat Chiamev započeo je proces rehabilitacije nakon ozbiljnih zdravstvenih problema uzrokovanih koronavirusom.

Sjajni borac imao je dosta problema sa plućima. Komplikacije su bile ogromne, pa je Khamzat čak objavio i kraj karijere jer se nije osjećao dobro.

Međutim, spas je stigla iz njegove Čečenije. Lider Čečena Ramzan Kadyrov postarao se da Chimaeva dovede kući na rehabilitaciju i omogućio mu je sve moguće uslove za potpuni oporavak.

Čečenski vođa je lično dočekao Khamzata na aerodromu. Vidljivo je kako je bolest potpuno isrcpila sjajnog borca koji je poprilično smršao.

Ipak, Kadyrov mu je omogućio sve uslove da se što bolje oporavi i da se vrati sportu, gdje na pravi način predstavlja Čečeniju.

Khamzat Chimaev je u MMA karijeri na omjeru od 9-0, a tri borbe u UFC-u je eskpresno završio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti