Scene koje su dirnule čitav svijet: Pao je na koljena, pustio suzu zbog oca i objavio kraj

Prije godinu dana oprostio se Khabib

Scene koje su dirnule čitav svijet: Pao je na koljena, pustio suzu zbog oca i objavio kraj

M. Šljivak

Legendarni Khabib Nurmagomedov prije tačno godinu dana je odradio svoj posljednji meč u karijeri.

Usprkos lomu stopala i velikim zdravstvenim problemima, Khabib je 24. oktobra 2020. godine u Abu Dhabiju spektakularno završio Justina Gaethjea u drugoj rundi.

Nakon završetka meča, The Eagle se bacio na pod i počeo je da plače. Naravno, suze su bile zbog njegovog preminulog oca, ali i zbog onog što je objavio nekoliko minuta kasnije.

Čudesni Dagestanac odlučio je da završi karijeru i objavio kako mu je ovo posljednja borba.

"Hvala mojoj ekipi i mom ocu koji je bio sa mnom više od 20 godina. Volim cijeli svoj tim. Ovo je bila moja posljednja borba. Neću se više boriti bez oca", rekao je Khabib i šokirao je sve.

"Ovo je bilo prvi put da sam se borio bez oca. Kada me UFC nazvao za meč protiv Justina, razgovarao sam sa majkom tri dana. Rekla je da ne želi da se borim bez oca. Dao sam joj riječ da će ovo biti moja posljednja borba, a ako sam dao riječ, onda je moram i poštovati", rekao je Khabib.

Pokušao je prvi čovjek UFC-a Dana White da promijeni mišljenje velikog šampiona. Međutim, nije uspio, a nisu pomogle ni navodne ogromne novčane ponude.

The Eagle nije otišao iz MMA sporta. On trenutno radi kao trener svojih rođaka i ima vlastitu MMA promociju.

Khabib je u penziju otišao sa omjerom 29-0, ali što je najvažnije, otišao je kao jedan od najboljih boraca svih vremena.

Top Komentari

DanteDMC
Boli nas qrac.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi