Javio se čovjek kojem je Khabib krenuo tapkati: Ponovimo meč, ja sam jedini bio blizu
Foto - Screenshot

Rafael dos Anjos želi revanš

Javio se čovjek kojem je Khabib krenuo tapkati: Ponovimo meč, ja sam jedini bio blizu

M. Šljivak

UFC prvak lake kategorije Khabib Nurmagomedov izazvan je na revanš od brazilskog borca Rafaela dos Anjosa.

Dos Anjosa je Khabib dobio 2014. godine jednoglasnom odlukom sudija, a Brazilac sada želi revanš jer smatra da je bio najbliži pobjedi protiv Khabiba.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CIUdCzIAZCU/[/instagram]

U drugoj rundi tok meča Brazilac je imao Khabibov vrat. Ipak, nije ga uspio završiti, iako je Khabib gotovo tapkao. Sada ovaj borac želi novi meč.

"Khabib je rekao da nije zainteresovan za meč protiv Conora ili Dustina jer je obojicu ugušio. Mene nije. Ja sam bio blizu da ga uspavam, ali od toga ga je spasilo klizno rebro. Pobijedio me je pošteno, ali niko nije bio bliže pobjedi protiv šampiona. Moj plan je bio da pobijedim njegovog brata (Islam Makhachev) i zatim da krenem po taj vrat ponovo. Plan se raspao iz razloga koji nisu pod mojom kontrolom, ali bit ću spreman ako odluči da se vrati i izabere mene", rekao je Dos Anjos.

Brazilac je nekadašnji šampion lake kategorije UFC-a, a u karijeri je na omjeru od 30 pobjeda i 13 poraza.

Promo

Top Komentari

dinass
E da si tako prico dpk si bio na vrhu pa hakd al sada kad si ti na rubu otkaza pa hvatas granu spasa.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi