Khabiba nema u oktagonu, ali ima na terenu: Sada je "bocnuo" slavnog Ronalda

Penzionisani UFC šampion

Khabiba nema u oktagonu, ali ima na terenu: Sada je "bocnuo" slavnog Ronalda

A. Čaušević

Penzionisani UFC šampion Khabib Nurmagomedov je veliki zaljubljenik u fudbal i redovno sa svojim prijateljima igra ovu igru. 

Ovaj 32-godišnjak se penzionisao ranije ove godine nakon što je odlučio da odstupi kao neporaženi šampion poslije uspješno odbranjene titule protiv Justina Gatehjea u oktobru.

Poslije toga Dana Whiter je nekoliko puta Dagestanca pokušao da vrati u oktabon, spominjala se ponuda od 100 miliona eura da se bori protiv Floyda Mayweathera u bokserskom meču, ali je on to odbio.

I dok je Khabib odustao od borbi, definitivno nije odustao od fudbalsko terena gdje je ponovo pokazao da je talentovan i za tu igru.

Nurmagomedov je objavio kratki video kako zabija gol u igri s prijateljima, nakon čega je ''bocnuo'' legendarnog Ronalda da Limu Nazaria.

"Ko se sjeća Ronalda iz 2008? Nabacio je kilograma, ali je i dalje bio moćan, FC Legion Dynamo Makhachkala, treba mi malo motivacije, braćo", poručio je na Instagramu.

Te 2008. godine Ronaldo je bio član Milana i već tada je imao očiglednih problema s kilograma. To mu je bilo i posljednji put da igra u Evropi, nakon čega se vratio u Corinthians gdje je i završio karijeru.

Inače, ruski niželigaš FC Kamaz je ranije ove godine u svoje redove pokušao dovesti Khabiba, ali je to UFC odbio. Ali ko zna možda u budućnosti i zaigra fudbal u takmičarskom meču baš kao i Usain Bolt.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi