Ovo su četiri borca kojim čečenski vođa izaziva Khabiba: Protiv njih za bilo koju cifru
Foto - Instagram

Ramzan Kadyrov prozvao Khabiba

Ovo su četiri borca kojim čečenski vođa izaziva Khabiba: Protiv njih za bilo koju cifru

M. Šljivak

Čečenski vođa Ramzan Kadyrov ponudio je Khabibu Nurmagomedovu cifru koju želi kako bi se borio protiv njegovih boraca u Čečeniji.

Kadyrov je dagestanskog borca nazvao UFC-ovim projektom i smatra da bi u Akhmatu doživio poraz od njegovih boraca.

"U UFC-u je Khabib demolirao sve, ali pitanje je da li bi to napravio u Akhmatu. Spreman sam mu platiti koliko želi da dođe ovdje i da pobijedio bilo koga", rekao je Kadyrov i nastavio je:

"Ponavljam, spreman sam mu platiti koliko želi i da vidimo hoće li pobijediti nekog našeg borca".

"Khabib je dobar sportista, ali je projekat UFC-a, jer njegovi imaju dobar odnos sa Danom Whiteom. Kada se neko ne bori, automatski ga sklone sa rang lista, ali on nikada nije sklonjen. I on sam zna da je UFC-ov projekt", poručio je Kadyrov.

Odmah su se javili promotori koji su spremni da organizuju borbu sa bilo kojim borcem iz Akhmata, a oglasio se i UFC-ov Čečen Khamzat Chimaev.

Oglasi

"Rastrgat ćemo ga", kratko je prokomentarisao Chimaev obraćanje velikog vođe.

Chimaev je potom došao u sukob sa rođacima Khabiba Nurmagomedova na društvenim mrežama. Čečenski borac se pravdao kako on nije prozvao Khabiba, ali da bi sa svakim smio ući u oktagon.

Ipak, Kadyrov smatra da postoje borci u Akhmat MMA timu koji bi mogli pobijediti Khabiba.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CGvkQpYla1E/[/instagram]

Najbolji borac lake kategorije među njima je Abdul-Aziz Abdulvahabov. Ovaj 32-godišnjak ima omjer od 18 pobjeda i dva poraza i trenutno je prvak organizacije koju vodi Kadyrov.

Oglasi

Radi se o jako dobrom borcu koji pored odličnog hrvanja ima jako dobru na nogama i on bi bio jedan od boraca koji bi izazvao Khabiba.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CLSTlf_FQQc/[/instagram]

Među potencijalnim rivalima je i prvak Khabibove organizacije Eagle FC, 25-godišnji Mehdi Dakaev (13-2), a tu su još Amirkhan Adaev (17-4) i Yusuf Raisov (17-2).

[instagram]https://www.instagram.com/p/CNddO2IBoVo/[/instagram]

[instagram]https://www.instagram.com/p/CJqXYxdB7GC/[/instagram]

Kadyrov je uvjeren kako bi bilo ko od njih pobijedio Khabiba, ali čečenski lider je od mnogih ruskih boraca dobio žestoke odgovore i poruke kako nije svjestan kakva je Khabib zvijer.

Poprilično se zakuhalo između dagestanskih i čečenskih boraca i sigurno da odnosi nakon svega neće biti najbolji.

Top Komentari

rifresh
Haha smiješan je Kadyrov, svu četvericu zajedno lahko pogušio nepobjedivi Khabib
6 0
AcMilan_rosoneriBosna
Zna da se Khabib više neće boriti pa pokušava preko njegovi leđa promovirati svoje borce i organizaciju
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi