Kako izgleda selo u Dagestanu u koje se vraća Khabib? Daleko od svega, nema interneta i telefona
Foto - Screenshot

The Eagle je konačno slobodan

Kako izgleda selo u Dagestanu u koje se vraća Khabib? Daleko od svega, nema interneta i telefona

Midhat Šljivak

UFC šampion lake kategorije Khabib Nurmagomedov objavio je kraj karijere.

On je odmah nakon pobjede nad Justinom Gaethjeom objavio kako napušta MMA sport i da želi da se vrati na selo u planinama Dagestana gdje je odrastao.

Njegovo rodno selo u dagestanskim planinama se zove Sildi. Khabib će da živi u skromnom domu sa porodicom, daleko od svega.

Selo Sildi je smješteno u blizini granice sa Čečenijom. Najbliži grad je udaljen 40 kilometara, nema interneta i telefona i u njemu živi još oko 200 ljudi.

Škola i džamija su dnevna obaveza za djecu u ovom selu. Stanovništvo se bavi poljoprivredom i uzgojem koza i ovaca, a u selo mjesečno dolaz kamion koji dostavlja namirnice za život.

Khabib se ne stidi mjesta odakle potiče. Očigledno je spreman da se vrati tamo, a prošle godine je objavio snimke iz posjete.

Top Komentari

AsmirM
Otic sam mjesec u ovakvu mjesto i odmorit se .
20 2
Mackintosh
Dzungla, vuko****na, divljina... Ukratko.
2 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi