18

Komentari (18)

struja
Lici na Bistrik,memli stranu,hahhh
Savage
Dom je tamo gdje je temelj postavljen a ne tamo gdje odes. Djetinjstvo je najbolje gdje si okruzen paznjom- roditeljskom paznjom. Da li to bili sumarci, livade, planine ili neboderi, parkovi, poligoni za kosarku i loptu skolsko druzenje utice na karakter covjeka u kakvoj sredini je sretan da zivi. Ja sam rodjen na selu i radio sve moguce poljoprivredne poslove i mnoge dane provodio pored rijeke sa jaranima. Danas kad pitas nekog "Odakle si?" Jbt zivot svi iz grada-izgleda samo ja sa sela. Home is where you build it, not where you move in. Pozz svima.
Zulfikar
Ljepota, fin teren za ratovati Ovaj krajolik jaca insana pa nije ni cudo sto je iznjedrio ratnike poput Imama Šamila.
Probisvjet
Samo se nas seljak koji je pobjegao u grad stidi svoga sela. Covjeka normalnog u danasnje vrijeme ne razumiju jer su skoro svi nenormalni.
Penderinos
To da ce se on vratiti u to selo je samo novinarska patka, lik je milioner i u sad kad je završio karijeru može uživati u životu. Možda eventualno dodje preko vikenda na odmor, ali da živi, čisto sumnjam.
bazaorao
A zasto ne bi uzivao ovdje? Po tebi da bi neko uzivao i bio sretan u zivotu mora ziviti u metropoli omruzen luksuzom? Sreca je u zadovoljstvu duse. Tako da je mjesto nebitno.
Zulfikar
Lik je musliman kakav milioner.
Penderinos
@bazaorao bez telefonije i interneta ? Bez trgovina, bez rekreacije, bez civilizacije ? Oprosti al' glup ti je komentar. Ne kažem da bi sada trebao skakati po Las Vegasu i kazinima, ganjati kurve po bordelima ili posjećivati noćne klubove, ali kao slavan i civilizovan čovjek koji nastoji inspirisati druge ne vjerujem da ce se vratiti u to selo. Prije bih rekao da ce se početi baviti menadžerskim poslom ili eventualno otvoriti akademiju da bi svoje znanje i vještinu prenio na druge. Uz dužno poštovanje, prerastao je on to selo, i kao što rekoh jedino što bi mogao posjetiti rodbinu ili na odmor vikendima....
Penderinos
@Zulfikar zar musliman ne može biti milioner ?
Savage
Pa vec ima u ovom gradu sto su spomenuli skolu za treniranje koju je on otvorio. Pardon obnovio i donirao novac kao i svu opremu. Uz to ima i humanitarnu fondaciju. Slazem se s tobom prosto ne vjerujem da ce lik u najboljim godinama zivjeti tu. Ali obecao je mnogo nekih projekata tu. Da se ja pitam ja bih u M.Carlo gdje te niko ne dira i ne dosadjuje bilo ko si ili sta si. Ili ce zavrsiti negdje u nekim alspkim mjestima jer ipak je odrastao i zivio gdje je zracni pritisak jaci. Vozdra pasha.
Zaštita Identiteta
Fascinantno koliko svi gledamo stvari samo iz svoje perspektive! @Penderinos druže, Savage ti je već spomenuo dvoranu, da se ne vraćam na to. Šta znači prerastao - sve mu dalo to selo i sad hoće da vrati tako što će odgojiti i trenirati iduću generaciju takvih boraca. Ako ne možeš u ovom trenutku da razumiješ to ok je, al bojim se da ne kontaš kako razmišlja mozak osobe koja živi u skladu sa nekim moralnim načelima. @Savage sve ok, al "Monte Carlo gdje te niiko ne dira i ne dosađuje bilo ko si ili šta si"... obojica ste tu zaglavili, monte carlo, las vegas, kasina, kurve, alkohol.... jel vi primjećujete neki pattern ovdje - to o čemu pričate nema veze s islamom. Samo u Bosni i Turskoj je normalno da se nazivaš muslimanom i da se opijaš svake sedmice, da igraš kladionicu i pričaš kakva je koja cura
Savage
Buraz to je vise bilo odgovor gdje bih on mozda izabrao za zivot...Moje misljenje kontas. Sto ne znaci da sam u pravu. Totalno sam zaboravio na ta sranja. Ipak mislim da nece ostati tu na selu a mozda i hoce. Uglavnom mislim da ce negdje otic. Pogrjesio sam kod "ja" a imao sam priliku biti u mc imas ljude koji se bave tim sranjima i ljude koji zive normalan moralni zivot. Gdje ti mislis da ce zivjet. Ja mislim sad ozbiljno da ce biti u nekom gradu u Rusiji blize kuci gdje imaju dvoranu jer je i sam rekao" stvarat cemo nove borce". Pozz i sve najbolje.
Zaštita Identiteta
Ma ono, obišao sam jednom, nisam dernečio i to... šta znam, šta god da odluči njegovo je, taj njegov Dagestan je nehumano siromašan (a računaj da su u Rusiji cijene u većini gradova ispod standarda cijena koje su u Sarajevu - Moskva je poskupa, St. Pete otprlike ko Sarajevo, a ostatak države poprilično ispod). Sa svojim novcem on ogromne stvari može da uradi, samo je pitanje šta on želi s tim. Hoće li da uloži sve u svoju djecu, porodicu i tu školu borilačkih vještina, ili će da se posveti malo više altruizmu i pokuša popraviti stanje i svojih komšija tako što će otvorit pored te dvorane neke edukacijske centre, firme/fabrike... ne znam, na kraju dana šta god da odluči on će morati da živi s tim, a ako mogne spavati miran bio na selu ili u gradu -> svejedno je :)
Mackintosh
Dzungla, vuko****na, divljina... Ukratko.
AsmirM
Otic sam mjesec u ovakvu mjesto i odmorit se .
rabodimis
Puno je mjesec brate... Covjek se sa 8-9 godina hrvao sa medvjedom, normala.. To uopste ne treba zaboravit..XD Ne mozes se tu ni napit ko covjek, ono da sve zaboravis.. Svih 200 suseljana bi bilo ljuto na tebe, do kraja zivota.. Ja bi drugi dan u carapama krenuo putem civilizacije.. mani romantiku i avanture po Dagestanu.. XD Super nam je ovde, vjeruj ti meni..
Arnel925
Prelijepo mjesto
MangasColoradas
...kakva legenda i ljudina.
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.