Urnebesna priča o Khabibovom dolasku u Ameriku: Istjerao je pse iz kuće, opremu je sušio na drveću
Foto - Instagram / Khabib Nurmagomedov

Trener Mendez otkrio

Urnebesna priča o Khabibovom dolasku u Ameriku: Istjerao je pse iz kuće, opremu je sušio na drveću

M. Šljivak

Khabib Nurmagomedov objavio je kraj karijere prije gotovo dvije sedmice.

Nakon 29. pobjede u karijeri i odbrane naslova poritv Justina Gaethjea, The Eagle je objavio kraj i gotovo je izvjesno da ga više nećemo gledati u oktagonu.

Uz njega je prethodnih godina pored oca Abdulmanapa bio i trener Javier Mendez. Sa Khabibom je čuveni stručnjak počeo raditi 2012. godine i opisao je kako je izgledao njihov početak.

"Znao sam da će biti šampion, ali nisam znao da će to postati sa mnom. Došao je iz Rusije, teško mu je bilo živjeti u San Joseu 2012. godine. Nije imao novca, bilo je preskupo i jedva je preživljavao. Tražio je mjesto gdje će živjeti, primila ga je Carolyn Webster, jedan od najboljih trenera hrvanja.

"Imala je male pse, a Khabib se plaši pasa. Istjerao je pse vani, opremu je sušio na drveću i takve stvari. Carolyn me pozvala uplakana: Ne znam kako da ti kažem, ne znam da li će Khabib moći da ostane kod mene, izbacio mi je pse napolje. Pitao sam ga: Khabib, šta to radiš? Rekao mi je: Treneru bojim se pasa. Nije mogao više ostati tu, ali nije bilo problema kada sam mu to saopštio", otkrio je Mendez.

Khabib je u proteklih osam godina izgradio istinsko carstvo. Postao je jedan od najvećih boraca svih vremena i zaradio je vrtoglave cifre.

Top Komentari

Nek_komsiji_crkne_krava
To je cista laz i nonsens da su psi prljaviji od macaka. Kako onda tumaciti kad macka ulovi misa i nosa ga svukuda sa sobom a zna se da je mis jedan od najvecih izvora zaraze.
4 21
ElComandante
Po Islamu pse ne treba drzati u kuci,jedino macke jer su ciste.
16 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti