Kolike su šanse Dustina Poiriera da pobijedi Khabiba?

Naredna borba je veliki izazov za Dagestanca

Kolike su šanse Dustina Poiriera da pobijedi Khabiba?

M. Šljivak

UFC šampion Khabib Nurmagomedov dobio je novog rivala.

The Eeagle će u septembru imati borbu za ujedinjenje pojasa lake kategorije protiv Dustina Poiriera, koji je prije nekoliko dana osvojio privremeni naslov sjajnom pobjedom protiv Maxa Hollowayja.

Poirier je odradio doista fantastičan meč. Potpuno je izdominirao prvaka perolake kategorije i osigurao je meč protiv Khabiba.

"Da, to je sljedeća borba. Poirier će se boriti protiv Khabiba, najvjerovatnije u septembru", istakao je predsjednik UFC-a Dana White.

Međutim, kladionice Poirieru ne vjeruju previše kada je u pitanju borba sa dagestanskim borcem. Khabib je ogroman favorit i u nekim američkim kladionicama kvota na njegovu pobjedu je trenutno između 1.35 i 1.40.

Sa druge strane ako vjerujete u pobjedu Poiriera možete zaraditi poprilično dobre svote. Kvota na njegovu pobjedu je preko tri, što znači da je apsolutni autsajder.

Khabib se odmah nakon pobjede Poiriera oglasio i raduje se meču protiv američkog borca.

"Jedva čekam meč. Orao protiv Dijamanta", napisao je Dagestanac, koji je posljednji meč imao u oktobru protiv Conora McGregora nakon kojeg je zaradio devetomjesečnu suspenziju zbog tuče u publici.

Upravo je McGregor taj koji Khabiba ponovo želi za sebe. Siguran je da bi ovog puta prošao bolje.

"Dustine, čestitam na zasluženoj UFC tituli. Nate je sljedeći za tebe kao što je prije već bilo zakazano", napisao je Conor McGregor, a istakao je i kako se protiv Khabiba borio i sa slomljenim stopalom.

"Slomio sam stopalo tri sedmice prije meča. Ipak, ja sam bio taj koji je marširao prema naprijed i koji je zadao posljednje udarce te večeri i to na njegovog brata. Sretan sam kako je meč prošao i sretan sam zbog onog što sam naučio", napisao je Conor na Twitteru.

Ipak, Conor će kako stvari stoje morati da zasluži novi meč za titulu, a dobio je mogućnost borbe protiv Justina Gaethjea.

Top Komentari

AmaRam4
Nije fer, trebao je se Diaz boriti protiv Poiriera, pa pobjednik protiv pobjednika Khabib Conor, odnosno Khabib, jebem vam staru lazovsku
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi