Neispričana priča o danu kada je Khabib uništio Conora: "Lako je moglo doći do ubistva"

Driscoll o slavnom meču

Neispričana priča o danu kada je Khabib uništio Conora: "Lako je moglo doći do ubistva"

Midhat Šljivak

Khabib Nurmagomedov povukao se iz MMA sporta s perfektnim omjerom od 29-0 i Dagestanac se smatra jednim od najboljih boraca svih vremena. Najveći trenutak karijere mu je pobjeda nad Conorom McGregorom, a američki borac Kyle Driscoll otkriva kako je pred meč s Ircem vidio Khabiba i svjedočio je kako je čuveni borac u meču s Conorom bio spreman da ubije.

Khabib Nurmagomedov je 6. oktobra 2018. godine u Las Vegasu demolirao Conora McGregora. The Eagle je deklasirao Irca i zatim ga je završio 'neck crankom' u četvrtoj rundi.

Pred ovaj meč je bilo puno mržnje s obje strane. Conor je prednjačio, vrijeđao je vjeru i porodicu Khabibu, a ovaj je ključao u sebi.

Ipak, reakciju je ostavio za oktagon. Tamo je uništio bahatog Irca, a pred ovaj meč je bio spreman i ubiti Conora. Otkrio je to američki borac Kyle Driscoll koji je bio s Khabibom u dvorani tokom priprema.

"Khabib je zbog kamera UFC-a koje su pratile pripreme sakrivao emocije. Uglavnom se smije i šali, ali tada je bilo drugačije. Spremao se da ubije tog lika", riječi su američkog borca.

Oglasi

Driscoll ističe da nije bilo nikakve šanse da Khabib taj meč izgubi. Jednostavno je išao da povrijedi McGregora zbog svega što je ovaj izrekao.

"Nije bilo šanse da izgubi taj meč. Kada je Conor počeo da mu vrijeđa oca, porodicu, vjeru, shvatio sam da je sam sebe ukopao. Tim momcima je vjera sve. Molili su se i islam im je život", riječi su Driscolla.

The Eagle u oktagonu uništio McGregora. Spremao se i još više da ga povrijedi.

"Bacao je i rasturao vreću iz sekunde u sekundu. Radio je to bez prestanka tri puta po pet minuta. Zvučalo je kao da bombe padaju od snage tih udaraca", otkriva Driscoll.

Ovaj borac je godinama radio s Khabibom u poznatoj AKA dvorani i definitivno će se zauvijek sjećati nevjerovatnih treninga s jednim od najboljih boraca ikad.

Top Komentari

789012455
Khaba tebra najjači ...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi