Četiri godine od najvećeg meča ikad: Vrijeđao je Khabiba, islam, porodicu, pa se predao kao kukavica
Foto - Screenshot

Najteži poraz života Conora McGregora

Četiri godine od najvećeg meča ikad: Vrijeđao je Khabiba, islam, porodicu, pa se predao kao kukavica

M. Šljivak

Na današnji dan prije četiri godine održao se jedan od najvećih MMA mečeva svih vremena. U oktagonu su se našli Khabib Nurmagomedov i Conor McGregor.

6. oktobar 2018. godine ostat će zauvijek upamćen u MMA svijetu. Las Vegas kao domaćin, ali i čitav svijet bili su svjedoci jedne od najvećih borbi svih vremena, duela između Khabiba i Conora.

Irska zvijezda koristila je sva moguća sredstva kako bi Khabibu ušao u glavu. Vrijeđao je Dagestanca, islam kao vjeru, porodicu i nije znao za granice.

Khabib je mirno slušao McGregora dok priča razne bljuvotine. Najavio je kako će ga uništiti u oktagonu i naplatiti mu za sve što je izgovorio.

Tako je i bilo. Khabib je uništio Irca. Demolirao ga je od samog početka, a zatim ga je odlučio završiti u četvrtoj rundi, a McGregor je tapkao.

To je bilo samo prvo poluvrijeme ovog meča. Nakon okončanja borbe došlo je do potpunog haosa u oktagonu i van njega.

Oglasi

Dagestanska ekipa napala je Conora McGregora. Palo je nekoliko udaraca, a Khabib je odlučio preskočiti oktagon i obračunati se s Conorovim prijateljem i jiu jitsu trenerom Dillonom Danisom u publici.

Potpuni haos jedva je zaustavljen. Policija i osiguranje su morali rješavati problem, a interesantno je kako je The Eagle izviždan od publike koja se našla u Las Vegasu.

Međutim, tog dana on je samo obavio posao kojeg je namjeravao učiniti. Začepio je usta bahatom Ircu u borbi, ali mentalni sklop ovog čovjeka je takav da on nikad nije priznao poraz, pa se brukao izjavama kako je do predaje bio bolji.

Često je zatim prozivao Khabiba. Želio je revanš, ali za dagestanskog 'Orla' nije bilo nikakve dileme - Kada ga zasluži, dobit će ga.

Međutim, to se nikad nije desilo. Conor se distancirao od MMA sporta u narednim godinama i rijetko je radio borbe, a Khabib se 2020. godine oprostio s omjerom 29-0.

Često je Irac prozivao i vrijeđao jednog od najvećih boraca svih vremena na društvenim mrežama. Ipak, kada je trebao najviše pričati, tokom borbe, on nije pokazao ništa i doslovno je pregažen.

Top Komentari

Adohordas
Auu vec 4 godine proletilo
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi