Khabib: Zbog čega bi Conor dobio revanš?
Neporaženi dagestanski borac na udaru je mnogih boraca koji žele da mu uzmu skalp i da mu konačno nanesu poraz

Ne želi novu borbu sa Ircem

Khabib: Zbog čega bi Conor dobio revanš?

M. Šljivak

UFC prvak lake kategorije Khabib Nurmagomedov nema želju da se ponovo bori protiv Conora McGregora.

Dagestanac je u oktobru prošle godine naprosto uništio Irca i završio ga je u četvrtoj rundi, a UFC je više nego zainteresovan za novi meč ovih boraca, koji bi donio ponovo veliku zaradu.

Pokušava do njega doći i McGregor koji je objavom na Instagramu provocirao Khabiba, ali Khabib nema namjeru da se ponovo bori sa čovjekom kojeg je već pobijedio.

To je jasno istakao po dolasku u Australiju gdje će imati određene aktivnosti u promovisanju MMA sporta.

"Conor McGregor ne zaslužuje revanš. Zašto bi imao priliku za to? Prošli put je isto puno pričao, a kada je ušao u kavez, nije napravio ništa", rekao je Khabib.

Obojicu sada čeka odluka Atletske komisije Nevade na kojoj će saznati kazne za incident koji se desio po završetku borbe kada je Khabib izletio iz oktagona te je napao Dillona Danisa, koji ga je vrijeđao iz publike.

Ipak, po nekim navodima kazna će biti šest mjeseci suspenzije, ali bi se računala od oktobra, pa bi kazna istekla već za dva mjeseca i Khabib bi se mogao boriti u aprilu.

Dana White potvrdio: Khabib i Conor se ponovo bore!

Predsjednik UFC-a Dana White potvrdio je kako će se novi obračun Khabiba Nurmagomedova i Conora McGregora desiti ove godine.

Prvi dvoboj ovih boraca u oktobru 2018. godine privukao je veliku pažnju, a na kraju je Khabib potpuno uništio irsku zvijezdu, te ga je prisilio na predaju u četvrtoj rundi.

Nakon borbe nastao je potpuni haos u kojem su učestvovala oba borca, a Khabib se sukobio i sa trenerskim osobljem irskog borca, a kazne za prekršaje će oba borca saznati krajem januara kada će biti saslušanja Atletske komisije Nevade u ovom slučaju.

Međutim, Dana White je potvrdio kako će se ove godine Khabib i Conor ponovo boriti, ali da će sve zavitisti od dužine kazni koje dobiju.

"Vjerujem da mnogi žele ponovo vidjetit u borbu. Moramo međutim sačekati da vidimo šta će se desiti sa kaznama, jer još nisu saslušani. Ipak, nova borba se mora dogoditi, a kada znat ćemo tačno kada se sve riješi oko suspenzija. Vjerujem da će to biti već ove godine. Ponavljam, moramo sačekati odluku Atletske komisije, ali da, borba će se dogoditi", rekao je White za TMZ Sports.

Tajnovita poruka MMA tima iz Dagestana

Khabibov tim iz Dagestana je jučer objavio zanimljivu poruku na Twitteru. Na njoj su postavili samo riječi "UFC 236", ali to bi mogao biti znak da će se borba desiti već 13. aprila kada je zakazan ovaj event.

Da borba Khabiba i Conora 13. aprila itekako ima smisla moglo bi se potvrditi već na saslušanju Atletske komisije. Nurmagomedov će vjerovatno dobiti suspenziju od šest mjeseci, ali suspenzija bi bila od momenta kada se incident desio, odnosno od oktobra.

Kazna bi istekla prije 13. aprila. To znači da bi UFC 236 u glavnom događaju upravo mogli predvoditi Khabib i Conor u novom obračunu koji bi sasvim sigurno donio veliku gledanost UFC-u.

Pored McGregora šampion ima još nekoliko izazivača. Prije svega tu je Tony Ferguson koji je vjerovatno najviše zaslužio borbu za šampionsku titulu, a prethodna četiri pokušaja meča protiv Khabiba su propadala zbog povreda.

Tu je također i prvak perolake kategorije Max Holloway. Njega White uporno "gura" u laku kategoriju i izvjesno je da će neko od ovih boraca imati šansu da se bori za titulu, ako nova borba protiv McGregora ne bude dogovorena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi