Khabiba skidanje kilograma umalo koštalo: Imao sam vrtoglavice i povraćanja
Dagestanac je nakon trijumfa nad McGregorom na omjeru 27-0 i zaista se ne nazire borac koji bi ga uskoro mogao dobiti. Međutim, sada tek slijedi pravi posao jer mnogi borci ciljaju borbu sa njim i neće mu nimalo biti lako da odbrani naslov

Otkrio šta se dešavalo pred meč sa McGregorom

Khabiba skidanje kilograma umalo koštalo: Imao sam vrtoglavice i povraćanja

Midhat Šljivak

Khabib Nurmagomedov glavna je priča u svijetu sporta prethodnih dana. 

Pobjedom nad Conorom McGregorom potvrdio je da je trenutno najbolji borac lake kategorije UFC-a, ali vrlo se lako moglo desiti da i ne prođe vagu pred borbu.

Otkrio je kako je imao povraćanja i vrtlogavice jer jer prerano skinuo kilograme.

"Dobro spavao dan prije borbe, ali to je bilo zbog toga što dan ranije nisam nikako spavao. Imao sam ozbiljno skidanje kilograma, ali sam uspio skinuti sve što sam trebao čak sedam sati prije nego što je vaganje počelo. Tada su mi krenule vrtoglavice i povraćanja, iako nisam imao apsolutno ništa u sebi. Osjećao sam se jako loše", rekao je Khabib, te je dodao:

"Ne bih sigurno o ovome pričao da sam borbu izgubio jer bi se odmah počelo govoriti o tome kako tražim izgovore za poraz. Na kraju sve je prošlo dobro, pobijedio sam, ali sam se osjećao jako loše", istakao je Khabib.

Pobjeda nad Conorom Dagestancu je bila 27. u karijeri iz isto toliko borbi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi