Khabib se prisjeća napada: Kako je mogao znati gdje sam? Pa to su Conor i UFC režirali
Khabib se prisjetio kada je McGregor u Brooklynu napao njegov autobus i pita se kako je moguće da je Irac znao gdje je u dvorani koja je ogromna

Govorio o napadu na autobus

Khabib se prisjeća napada: Kako je mogao znati gdje sam? Pa to su Conor i UFC režirali

Edmir Škorić

Khabi Nurmagomedov još jednom se dotakao Conora McGregora, ovaj put se vratio u prošlost govoreći o napadu na autobus.

Khabib je 27. pobjedu prošle nedjelje ostvario protiv McGregora, ali je bio i glavni protagonist kasnijeg incidenta koji se desio u dvorani u Las Vegasu.

Dagestanac je privremeno suspendovan i čeka se konačna odluka, a prijeti mu i do 12 mjeseci. Ona će biti donešena 24. oktobra nakon sastanka čelnika Atletske komisije države Nevade.

Khabib ima svoje teorije kako je sve počelo još u Brookylnu i smatra da je to režirano od strane UFC-a i McGregora. On je sve ispričao za moskovski Channel One.

“Vrijeđa me to što je ‘hype’ za ovu borbu bio temeljen na priči da je on mene napao, a ja nisam izašao iz autobusa. U svim drugim situacijama sam bio sa svojih 20-ak ljudi, ali za taj medijski dan sam dobio upute da idem sam, no u konačnici mi je dopušteno da povedem samo menadžera i jednog člana tima. Kada pogledam unatrag tu ima puno pitanja na koje nemam odgovore. Jesu li sve to namjerno učinili? Moje je mišljenje da je napad na autobus bio organiziran uz pomoć UFC-a. Ne mogu ih optuživati sa stopostotnom sigurnošću, ali bih rekao da sam 70 posto uvjeren u to. Tada sam htio izaći van i to su u svojim intervjuima potvrdili svi borci i menadžeri iz autobusa”, prepričavao je Khabib, pa je nastavio:

"Sve se dogodilo unutar dvije minute. Tamo je stigao sa svojim kamerama i PR ekipom. Postoji još jedna bitna činjenica, Barclays Centar je jako velika arena, dvorana za 20 hiljada ljudi, a on je tačno znao gdje se nalazimo. Kako? Kako je ušao s grupom od 20 ili 30 ljudi. Sportista sam, ali sam i educiran. Moj mozak dobro radi, iako se 15 godina bavim sportom. Još uvijek imam mozak".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi